Lördag och ledig

Klev upp 07.30 ut med hundarna, frukost och roddade runt som vanligt. Åkte till Gurraberg och grattade Elin på 22 års dan , hem till ett tomt hus, mormor ,Neta och morsan på konsert .Stockholm filharmonikerna , dom fick det i present resp julklapp av mej. Gänget kom hem vid halv 8 tiden fikade och sen åkte de hem, killarna kollade på körslaget men dom tyckte fel gäng vann. Jag tröttnade när de jag tyckte var bäst åkte ut. Wells ! Glodde på burken , bara skit. Nu ska jag sova ,i morgon kommer Bernte hem och han har klarat sig helskinnad från backen. Troligen lite alkoholskador bara, Välkommen lilla gubben . Älskar dej Puss!! Sov killarna ligger och trynar i min säng , ska försöka pressa mej ner emellan.  

Däcket tillhör, hör och häpna , en typ racecykel. Hur är det möjligt??


Svårjobbad dimention.. Björne är ju typ1,87 slangen når ju honom till höftbenet..Sen får han "brotta"ner den i diskhon i jakten på läckaget


Ny dag

Killarna gick till skolan , ska försöka att röja lite hemma men jag har ingen lust egentligen. Åkte till Apoteket åt mormor. Idag var det svårt att komma igång. Jag får väl sparka mej själv i häcken. Det behöver dammas här uppe känner det i lungorna men jag har ingen lust, om jag inte rör i skiten kanske det inte märks, sen när det blir varmare öppnar jag korsdrag och sätter på alla fläktar, och monterar dammsugaren så att den blåser. Skulle inte det funka tror ni? ....................

Sova igen!

Magnus(Elvis pappa) ringde precis när jag skulle åka och hämta Boppa, han hade ramlat och slagit i kinden nedanför ögat så det paltade blod som sjutton. Han fick rådet att tejpa ihop ungen, det var ett ganska ordentligt jack men sjukan gör inget annat än tejpa ändå. Värre för honom om han skulle behöva sy, det blödde igenom ganska länge men, det blir nog bra ändå, han kommer att få ett ärr så småningom och en rejäl blåklocka imorgon. Det är alltid jobbigt när nån kompis gör illa sig när dom är här, förstår Magnus att han tyckte att det var pinsamt att behöva ringa och tala om nåt sånt. Det är sånt som händer, skit happens!! 
Imorgon är det skola och han får väl säga att han råkade i slagsmål med Elvis möbler. Han vet inte vad han snubblade på och han var ensam i rummet ,han kom upp först efter att de hade ätit middag. Han hade haft kul i alla fall. Boppa vill ta hål i örat, helt ok för mej .Elvis mamma är hårfrissa och gör sånt på jobbet. Vi ska fråga henne om hon vill göra det på Andreas( Boppa). Sovdags igen  God Natt!!!!!! 

Taxi service

.....nu har man gjort dagens goda gärning, skjutsat Svärtanten till käftis, hon ringde och ville ha skjuts den 12 feb kl 10 men jag sa faktiskt nej, (tror att hon blev lite grinig,)då ska jag själv vara hos folktandvården och fortsätta med min brygga. Har ju antagligen blivit av med 4 st tänder då , ajajaja vill inte men har inget att välja på om jag vill kunna äta, ´å andra sidan så soppa är ju gott kanske bra för mej också. Skit i det nu, har handlat , lagat mat, gått med hundarna fortsättning följer.............

SOLO

Bernte har dragit, nu ser vi inte honom på ett par dar. Hoppas han inte bryter nåt ben. Alex är hemma för observation idag inget fel på honom . Han får gå imorgon till hans stora glädje, Breakdansen börjar fredag och det vill han inte missa. Boppa är i plugget, ska leka med Elvis ,jag hämtar honom kl 19. Nu ska jag handla lite och städa klart får se om jag skriver nåt sen , troligen .........................

Sov dags

Inte blev det nåt av den förmodade magsjukan inte, Boppa får gå till plugget, Alex vara hemma i morr´n  . Bernte sticker till Kläppen i morgon kl 8 . Sov Gott!!

Alex

Marie från fritis ringde kl 10  Alex låg på soffan och kände sig konstig i magen , eftersom att det går vinterkräksjukan och andra konstiga magåkommor, blev Boppa tvungen att åka hem han också. Han blev inte glad. Han skulle spela fotboll på fritis, leka med Elvis i morgon, och ha fotbollsträning i kväll. Vi får väl se hur det blir med allt, han tyckte att allt är Alex fel, för att han blivit dålig. Boppa gnällde och skällde på väg hem, han var riktigt taskig mot Alex.
 Just nu sitter han i sitt rum och svär och låter över ett skolarbete som han fick ta med sig hem för att slutföra. Han är inte lätt att ha att göra med det lilla livet, behöver lära sig att behärska sig  bättre. Det spelar ingen roll vad man säger eller gör han ger sig inte och slutar vara dum. Man måste vara stenhård mot honom , han är så stark i sig själv så det tar ett bra tag för honom att förstå att han själv är orsak till att han inte får som han vill, Om han bara taggade ner så skulle det vara trevligare för både honom och alla andra., just nu ropade han med trevlig röst och behövde hjälp han har suttit och gapat efter mej och jag har ignorerat honom , bara sagt lugnt åt honom att -Om du vill något så får du prata med en trevligare röst åt mej, då kommer jag. Vi får väl se hur länge det håller i sig.

Snart är det vår


Boppa

Imorse när Alex klocka ringde så stängde han av den och kom tillbaka till mej ,han väntade på att min klocka skulle ringa. Plötsligt så brakade det till i Boppas galler han har för dörren , så att inte hundarna ska ligga i hans säng, Alex for upp som en raket, VAD HÄNDE? Jo, Boppa kommer upp påklädd och redo att äta frukost, kl 06.30 HAR ALDRIG HÄNT , någon gång , Boppa är den mest trötta killen som finns han går inte upp självmant. Alex min var obetalbar, han bara gapade och vände om in till mej och sa:- Mamma , Boppa är vaken påklädd????!!! - Han är klar före mej? - Jag fattar ingenting. Sen blev det fart på Alex, vi skyndar oss så kan vi spela pingis länge innan skolan börjar.
Spolade ur mormors öron, vaxpropp i den ena, vi får väl se om det blir bättre . Jag behövde inte skrika såå mycket efteråt i alla fall.

GRATTIS TATTI OM 1 TIMME OCH 57 MIN

Ja må hon leva ,ja må hon leva ..................ett fyrfaldigt leve Hipp Hipp HURRA HURRA HURRA HURRAAAAAAAAA!!!!

Bokat klart!!

Nu har Milo bokat åt oss och sej själva, boende 24/7-27/7 i Västervik, vi ska ner på mc-dagarna där. Det ska bli kul som fan !!!!!!! Vi ska bo i lgh med egen dusch,toa och tv delat kök med Milo och Björne. KUL kul kul kul syrran. Bernte och jag åker ner med hojarna, OM det inte regnar då har jag ingen lust att sitta där som en dränkt katt, vi får väl se, vi ska bo lite utanför. själva festplatsen, och till er som sa att det bara fanns GARANTERAT endast Tältplats kvar......NÄHHHE icke syrran fixa biffen !! GO MILO GO!!!!!!!
Kommer att tänka på sommaren -96 , kungsan, Jannes inkörsperson, skitungen med braja, Milos pekfinger i luften, förskräckt skitunge med gapande mun, party,party,party , taxi, vi betalade inte, nån fick åka buss,mitt i natten från Brottby, det hållet ligger busshållsplatsen åt .hahahahahahahah. Så jäkla kul. !!!!!!

Rosa 1år idag Tatti 42 år gammal i morgon!!!!

OJ OJ OJ så gammalt, växer det mossa på dej nu? Om inte så imorr´n händer det , jag vet!
Lilla Rosa har blivit stor, hoppas hövve hänger med också så att hon kan bli sansad. Hon är på god väg, behöver bara jobba på sitt självförtroende.

Förresten

......pratade med Poppe idag , och undrade HUR han egentligen mår, han är nog på G att kliva in i väggen. INTE bra, han behöver ta tag i sin situation med jobb, kost etc etc , man blir orolig tycker jag ,med tanke på hjärtinfarkt och skit man kan dra på sig. Tycker att det är jobbigt själv när min lillebror mår skit. Nu vet han att jag finns i alla fall och bryr mej , vill ju att alla ska må bra. Brorsan! det fixar sig ska rú se, stå påré annars gör nån annan det. Jag finns om du vill spy ur dej ibland, det rinner av bara, kan va skönt att kackla ibland. Pussa killarna från mej .

Ledig t.o.m Måndag super skönt

Min gamla morbror Leffe och hans fruga Helene ska inte åka med till Torpa den här gången, de tycker att det är för mycket bilåka och för kort tid. Det är så Leffe, när man blir gammal, man måste VILA mycket. Det är inte lätt gamle man, hoppas rullatoren går bra ? ! Häpp på ré ,Det får bli nån annan gång .  
Nu ska jag ta  tag i huset och bara försöka få allt att rulla, ledig MÅNGA dagar skit skönt ........ 

















Ja me ja me ja me


En sånhäringa vill jag ha!!


Nåt för Lillhullsjön kanske


Ögongodis till Tatti


Ingen utlandsresa för Bernte och mej

Bernte och jag har bestämt oss för att inte åka utomlands nu i vår. Vi vill satsa på en Pool och ett nytt förråd i stället. Känns inte försvarbart att slösa pengar på att han och jag ska resa (även om vi kanske skulle behöva det), istället för att göra förbättringar för hela familjen och huset,tomten etc. Utlandet finns kvar ,Torpa också och vi nöjer oss med det just nu. Vi får se hur landet ligger i höst.
Flera bokningar har gjorts , Paco (papegoja) stammis 4 ggr innan sommaren, Kaniner lite då och då , så det rullar på känns kul.
Är det nån som är haj på bokföring och kan deklarera????. Har deklarerat själv förrut men nu med firma känns det som om jag inte riktigt grejar det. Om nån vet nån bra tala om !
Snart ska jag lägga mej, killarna och vi ska dricka te först och jag ska packa inför jobbet imorgon. Sen blir jag ledig tis-mån = 7 dygn ska bli skönt. Vi hörs Kram på er

mc-mässan

Hade tydligen tur med att välja rätt dag, igår hade det varit kö för att komma in ,idag var det bara rätt på. MYCKET roligt att titta på, lite för mycket ATV fordon bara , mycket lulllull om man ville, jag köpte faktiskt fransar till mina koppling och bromshandtag. Tycker att det ser ballt ut och att alltid retar det nån tex Chrisse han tycker det är pinsamt, skit i de nu . Skulle varit skönt att få botanisera själva utan barn, dom är ju överallt förutom där man tror. Dom åkte en racehojs simulator, skitkul tydligen , hoppas jag att det var, 50 kr / unge á 3 min . Milo !! När är hojdagarna i Västervik eller var det nu är, det ni brukar åka på ??? Skulle vara kul att åka dit. Nu ska jag softa ett tag, ska kolla om jag fick några bra kort på nån hoj då ska jag sätta in det här.

Sön

Mc-mässan here we come. Först är det fotbollsmatch för Boppa i Spånga, sen drar vi iväg, ska bli kul som fan. Länge sen kommer du ihåg Tatti patti?? Skriver mer sen imorgon är det jobba igen sen ledig 7 dygn, har bytt för att Bernte ska med jobbet till Kläppen och dricka,ops åka skidor.

Elsas 1:a kull Astrid,Benjamin, Bruno och underst Alba


Elsas 2:a kull Zingo,Devil,Cindy& Dexter


Mätt

Så nu har man svalt middagen ,kanongott, lyckades som vanligt att söla ner hela tröjan ,vit, ska kanske pröva att äta naken , hemska tanke. Kjelle kom in på vägen från Rättvik, han skulle till Göran och Eva. De ska gå på mc mässan i morr´n. Bernte,killarna och jag ska nog gå på söndag. Jag jobbar i morgon så då blir det inte. Ångest, som vanligt ska försöka att komma i  säng tidigt, har faktiskt sovit middag 2 timmar idag. Just nu är mormor nere och knallar på bandet,hon ger sig inte ,bra. Om jag inte skriver mer idag så ses vi på söndag Ha de

Handlat

Fy, vad det är tråkigt att handla mat först ska allt plockas i vagnen sen upp på bandet och sedan i kassar.När man kommer hem är det dags igen upp med skiten och in i skåpen. Känns som att det tar en evighet. Idag kom Bernte till affär´n när jag höll på vid frukten, det går mycket smidigare när man är två, Tack för det televerket.
Nu är det snart kaffe dags igen, mormor ,jag och Bernte tog en varsin vurre efter handlingen , det får räcka som lunch idag . Tommy var här och lånade släpvagnen Bernte är och hämtar killarna varav 1 ville hem och 1 bara skulle vara kvar. Han blev tvungen att åka hem han också , så nu ligger man inte överst på den listan precis, vi kan inte bedriva taxirörelse det är bara att fatta.
Kan inte fatta vart han fått sitt humör ifrån, ?? Jag har ju mitt kvar så det kan inte vara från mej.
Mormor ville ha strömmingfiléer så jag köpte det , men jag tänker INTE smaka, fy f....n för strömming man får ju spotta ben i en vecka , fick nog när jag var liten Aldrig skrev hon i brevet.
Hon och Bernte kan sitta och tugga ihop. Kommer kanske mer sen , ................


Feels like skumgummi!!

I natt har det varit skumgummi i hövve på mej, då menar jag riktigt mjukt, skummigt &  fluffigt. Skumgummi madrasser, skumbjörnar, skumma björnar , icke skumma björnar. Nej, jag är inte galen, så här är det.
Milo, syrran har pratat en längre tid om att lilla Nellie luktat illa ur munnen , låter rosslig etc etc. Igår så hade hon tid för operation, lite läskigt med att söva ett litet barn, skit i det nu , Hon blev sövd och vad hittar dom om inte skumgummi i näsan på lillgurkan, nu är skumgummit och lukten borta . Allt gick bra Tack o lov.
Milo Helene (Leffes ) tant (mohahahah) håller på med ett släktträd, om du vill kan du gärna hjälpa till. Tänkte ta tjuren vid hornen och fråga gubben om farmor och farfar, farbröder etc . Jag vet ingenting förutom att jag tydligen är lik farmor vars namn jag inte ens vet. Bertil känner jag ju till världens goaste blinda gubbe. Skitrolig att spela vänd 10:a med.
Nu vet du det. skriver mer sen ,måste handla och ska hämta killarna tidigt 13.00

Avholmsberget med utsikt över Norra Dellen


......nu

Helene kom hit och hon och mormor satt och lá in en massa nya människor i vårt släktträd, eller rättare sagt GAMLA människor. Jag skrev ner alla mina syskon med barn och barnbarn, så nu Milo är ni där snart också. Gjorde middag och åt, jag har varit sugen och hungrig hela dan och småätit, men när middán stod på bordet så smakade det inte.
Alexander kände sig urrig han också , vi får väl se om det händer nåt tills i morgon. Om han mår dåligt så får han stanna hemma. Tittade på Antikrundan, jag älskar att se när tanter eller gubbar som TROR att dom har nåt jätte värdefullt får reda på att det inte är så värdefullt , att se deras miner är obetalbart. Samtidigt tycker jag att det är så himla kul att se folk som kommer dit och INTE förväntar sig mycket värde Blir glatt överraskade.
Det började bra med en kille som var 12 år ,han samlade på tavlor,kopparsnitt eller vad det heter. Programledaren frågade honom
- Du samlar på tavlor?
 - Ja, sa han.
- Hur gammal är du ? frågade hon
- 12 år blev svaret-
Då frågade hon - Hur länge har du varit det?
Killen tittade på henne och svarade:
- Eee , Sen den 26 oktober förra året.
Så jävla bra , jag trodde jag skulle kissa på mej, killen var helt cool han fattade inte att han var klockrent skitrolig.
Programledaren ville göra en omtagning , UNDRA varför
Nu ska jag sova snart ska bara fiffla lite här och där först..........sugen igen på nåt salt... får bli saltkaret det enda som finns hemma . Urk. Det blev LOKA Sov gott!!!


Ny dag

När jag åkt med killarna till plugget åkte jag till Ann för att hämta 2 kassar med kläder till mina små änglar. TACK Anna jätte fina , jag tror att Alex kan ha nästan allt, jätte bra för brallor är det brist på här . Nu ska jag ner och leka hår frissa med mormor , hon har tvättat håret och behöver hjälp med att fixa till sej, ev hoppas jag, kommer Helene hit i dag och fixar med vårt släktträd och det är ett gigantiskt arbete hur stoooor släkt som helst. Forsättning följer........................

Boppa sitter och funderar på storgäddan kanske


Alex fiskar


Rocks i somras vid Orabadet


Igår

Klev upp som vanligt, hur trött som helst, måste försöka att sova mer, skjutsade killarna och gjorde det gamla vanliga. Satt här vid datan ett tag och upptäckte att Ann var inloggad, kollade om hon hade tid ett tag ,Japp, det hade hon . Slängde mej i duschen och stack iväg till henne för att göra ingenting alls förutom att snacka lite. Skönt att bara dra iväg, behöver göra ingenting ibland, Lollipop hade fått valpar, 1 vecka gamla, 3 st riktigt sötagullgrisar. Längtar efter att Rosa ska bli färdig för parning, hon kommer att mogna betydligt , Elsa blev en annan hund när hon bliv mamma och det komme hon med all säkerhet också bli.
Käkade lunch hemma och blev toktrött, jag gick faktiskt, hör och häpna , och lá mej ett tag, Bernte kom hem och fortsatte att laga klar middagen som jag förberett så att jag fick sova vidare ett tag. Jag har nåt i kroppen som inte vill bryta ut ordentligt känner det men kan inte sätta tummen på vad det är . Nyser, fryser och känner mej allmänt urrig.
Sista djuret, nej förresten Blixten är kvar, sista kanin inackorderingen gick hem, nu väntar sportlovsracet, redan bokningar. Mikaela ska ta hand om helgen, när vi är i Delsbo, sen tar Bernte över så att inte verksamheten måste stanna av på en "bra" kundvecka.
När vi är kvar i Torpa på sportlovet ska vi sticka upp till Stöde och hälsa på Tatti patti, ska bli hur kul som helst. !!
Vilken väg ska jag ta Tatti?? Över Hassela eller över Sundsvall?? Hassela vägen är ju närmare men Sundsvalls vägen känns som den kan vara bättre så här års, Hassela vägen är roligare men vilken ska jag välja??!! Kom med åsikter så jag har nåt att tänka på . Ska bli skitkul, killarna ser fram emot det som sjutton, Boppa kan inte vänta det är ju huuuuuur långt som helst till sportlovet , VARFÖR, kan vi inte åka nuuuuuuu.

Nu ser det ju ut som förut nästan va fannnn

Tekniskamässan har sammanträde i min skalle NOLL KOLL ska jag döpa mej till tror jag .

Kom på en sak

Jag vet inte vad jag tryckt på för knapp för att det ska bli så konstig text på bloggen Tatti eller nån ,Helene har ni nån aning ????  Jag har ändrat teckensnittet men har ingen jäkla aning om hur jag får tillbaka det förra HAR försökt. HJÄLP!!!




Morsans 65 år i dag

Idag fyller min morsa 65 år, vad köper man åt nån som har allt och det hon inte har köper hon själv? Dessutom så går det inte in en pryl till i kåken det finns redan FÖR mycket prylar. Jag bestämde ett presentkort på Plantagen, hon gillar ju att påta i trädgår´n så det blir perfekt.
Kom hem i morse skjutsade killarna som vanligt till plugget, hem, frukost, städa, duscha och promenad med dogs. Klockan 2 hämtade jag killarna och vi (mormor också) åkte till Vallentuna och grattade morsan hon bjöd på fika och tårta . Chris och Argos kom dit också, hon blev glad för presenten hade köpt ett för 1000 kr så kan hon köpa ett träd eller något annat som hon vill ha.
Bernte var hemma och tog emot installatör från Viasat så nu har vi 2 till fungerande tv apparater, + att i källaren kommer en också snart. Så löser man tv problem eller?? Jaja, det löser sig sa han som sket i vasken. Göran kom förbi, han hade tänkt hälsa på mormor , Eva och han hade varit här i lördags också. Så går det när man inte ringer först. Han är här ganska ofta , han och Leffe en av mina andra morbröder (HEJ Leffe) har hjälpt oss med målning och häcken och massa annat, Kul att dom bryr sig Kram på er!.
Har lagt in om semester måndagen v 9 sportlovet, då kan jag och killarna stanna längre i Delsbo( Torpa), mormor blir nog också kvar lät det som .
Bokningar för det kommer det att bli får jag lösa med att antingen hyra in Mikaela eller så får lämningen bli först på söndag kväll. Sportlovet brukar det vara massor med kunder MEN jag vill att mina barn ska få se snö och känna att dom också har sportlov för en gångs skull. Bernte får sköta ruljansen här om det blir nån. Jag har förresten fått flera omdömen av KUNDER på Eniro, kul, titta om ni vill.
Nu ska jag sova ny dag i morgon Sov gott!!

Torpa

Har bestämt att jag ska ta sem v 9 måndagen och vara kvar i torpa ett par dar med killarna. Leffe och Helene ska med på helgen, och mormor . KUL!! Bernte och de som måste hem och jobba får åka hem på söndagen. Det ska bli skönt! Sov gott alla i morgon jobbar jag hoppas jag håller mej frisk.

Tråk dag

Hela dan har gått i trötthetslunk, har inte haft nån lust med nåt , seg, less, fryser, ruggigt burrrrrr. 
Har varit och grattat Mikaela hon fyller 18 år idag. Grattis till dej. Lagade pannbiff med potatismos och Ärtmos. Gott ! Efter började jag frysa håller nog på att bli förkyld måste bara fixa att jobba imorgon sen har jag 4 dygn på mej att repa mej. Tänkte lägga mej tidigt men ett djur ska gå hem runt 21-22 tiden. Sov gott

Lördag

Igår kväll, pratade jag med Neta och redde ut en massa frågetecken kring resan och allt till Gotland. Hon hade pratat med Nilla och berättat att vi skulle åka , hon hade ingen lust att åka med ( otippat). Jag pratade med mormor och försökte förklara för henne hur jag känner det när hon gör som hon gör . Hon tänker inte på det själv, vad man ska ha med i beräkningen är väl att hon är 88 år och att det är hennes dotter som trilskas även om hon är snart 60 bast. Mormor har aldrig gjort något för sin egen skull, hon har inget självförtroende och ingen självkänsla. Hon kan inte förstå att det finns några som tycker om HENNE och som har lust att umgås, "Offra " så mycket för hennes skull. Jag försökte att få henne att förstå att det är INGET OFFER, jag försakar inget utan jag vill ha det så här och tycker att det är en gåva ATT få ha henne in på livet på det sättet vi har.
Mormor och jag redde ut det mesta men jag vet av gamla erfarenheter att hon kommer att fortsätta att inte ta för sig av livet. Jag får väl hjälpa henne med det. Nu blir det *Gotland i alla fall för mej och jag hoppas att det blir så som vi ville från början.

Idag sket vi i all planering och åkte till Nymark och Karin på Ingarö, lämpade av mormor hos Vera ,hennes 88 åriga väninna, i Orminge på vägen. Hos Nymark och Karin fikade vi och åt en himmelsk soppa. Nymark är killarnas gudfar. Dessa 2 människor är nog de finaste som finns, killarna avgudar dom, de tar sig tid ,bryr sig om alla , lyssnar och låter ALLA trivas. Killarna pratar och berättar och är helt med ,utan att vara jobbiga, i samtalen etc etc ALLA  blir delaktiga. 
Så fina ni är det vet ni att vi tycker!!!!!!! 

Nu blir det kebabtallrik eller kebab i bröd. 
Allt frid och fröjd. Mår bra  Tack alla för stödet nu när det var jobbigt.KRAM 

Ok

Så nu är det gjort, Neta ska prata med Nilla, om hon vill åka med. Ringer i helgen och meddelar. Känns så där faktiskt, jag pallar inte längre Tänker inte ta skit , jag tänker fan inte vara delaktig på undantaget, tänker inte fan be om ursäkt för att jag finns, räcker med att ha gått och grinat hela den här jävla morgonen och fm Fan va jag avskyr detta

Fredag

Ingen bra dag, föreslog för mormor att dom frågar Nilla om hon vill åka med till Gotland istället, känns inte kul att åka. Det ska kompenseras att hon inte är tillfrågad och tänk om hon blir sur eller ledsen att hon inte är tillfrågad. Orkar inte höra skiten längre. Dom menar inget illa ,jag vet, men det känns inte ok för mej att åka under de förutsättningarna. Jag har inte hört en enda gång att ,"va kul det ska bli " utan hur ska vi kompensera Nilla , vi kan ju göra nåt annat med henne, etc etc.
Varsågod ta min plats. ,Jag vill ändå inte åka med. Troligen drar jag väl igång nåt nu , men va fan jag måste ju få reagera, vad är det som är så jävla svårt med att vara som man är och stå för vad man vill och tycker?
Det klarnar väl. Ha en bra dag alla. Jag tänker inte sura ihop eller bli arg men jag känner mej faktiskt sårad. Hoppas hon vill åka så är det ur världen.


Torsdag

Kom hem från jobbet ,skjutsade mormor till fotis i Lindholmen,Vallentuna. Efter det äkte vi till Leffe och Helene och hälsade på. Vi fick skitgod paj med vaniljsås och kaffe. Föreslog att dom skulle åka med till torpet helgen vecka 8. Hoppas dom gör det skulle vara kul. Elda, ta det lugnt och bara vara. 2 st marsvin kom och ska vara över helgen. Det ramlar in lite inackorderingar på alla möjliga tider , Kul!!

Boppa

Så nu har vi begravt henne och sjungit var bor du lilla råtta! Han tog det hela väldigt samlat. Skönt, det blir så jobbigt annars. Hon sover i morfar Knuttes ficka nu . Sov gott!

I morgon jobbar jag igen

Undra varför jag känner mej låg, är det för att jag ska jobba eller? när jag väl kommer dit så går det ju bra, är bara så jobbigt innan man är där. Gå upp tidigt, få med sig allt man behöver på ett dygn, etc etc .
Va fan ryck upp dej!!
Jag har bäddat rent åt lilla syster Birgitta som ska sova här i natt. Format handdukarna till ett hjärta som i Thailand åt henne , hotell Skälby. Kl 23.00 ska jag hämta henne i Alvik, hur jag nu ska hitta dit, inte till Alvik ,det hittar jag, men till Scandic Hotell i Alvik, får väl bli eniro. I morse skjutsade jag mormor till frissan , jag klippte mej själv också fast det var inte meningen, kort, kort blev det med stå upp hår färgat orange.
 Inte troligt va?, syns knappt. Skitigt är det ute så det förslår, inne nästan lika skitigt, Kan man raka alla hundar så inget skit fastnar i pälsen?, och spola med högtryck innan de får gå in ?
Nähe, kunde ha funkat,!
Snart kommer Boppa hem och får den dåliga nyheten, Gullunge, lite otur med dina djur har du haft, först underlaten och sen Cloé.
Hämtade Alex kl 14 idag för att hinna umgås med honom, han ville glo på tv , ja ja så kan det vara, vi är i alla fall kompisar igen . Det blev vi redan 20 min efter bråket. Det där om världskrig 1 hade dom pratat om i plugget samma dag, så han kollade läget om det var ok för honom att säga så till mej och kollade min reaktion. Idag sa han :- Vilken tur mamma att du tjatar om att du älskar oss så mycket och att du bara ska hålla på och kramas.
Bernte lämnade in Volvon för att byta framruta på den, om man säger som så , DET ÄR INTE EN SEKUND FÖRTIDIGT. Man ser ingenting !!! , om solen lyser, BRA INITIATIV, STAVAS DET SÅ ?, SKIT SAMMA NI VET VAD JAG MENAR .

Bruno (Elsas valp 1:a kullen)


Zingo (Elsas valp 2.a kullen)


Varför ?

Varför är folk så fega? Jag ska som jag berättat åka till Gotland med nämnda gäng men det är tydligen ingenting som man pratar högt om till Nilla. Hon kan ju bli ledsen att hon inte är tillfrågad?! Varför skulle hon vara ? Hon hatar ju mej som pesten och vill inte ens vara i samma kvarter som mej, Varför skulle hon då vilja åka med? Eller ska jag stanna hemma så att hon kan ? Fattar inte riktigt. Om folk håller på att mörka att dom gör saker med mej , så tar jag det som om dom inte kan stå för att de har en annan åsikt än henne. Ska jag krypa in under en sten och försvinna eller ?
Jag tycker inte om situationen det förtar det roliga, Stå för vad ni själva gör och väljer hon har ju valt att skriva in sej i klubben Hata Anna .
Snälla alla ni som läser detta :: Kör med raka puckar och stå för vad ni gör och tycker , alla tycker olika men man behöver inte bli dum för det ! ELLER?

Cloé hos sin husse


Cloé

Boppas hamster ca 3 år gammal är död. Jag hittade henne när jag skulle byta vatten . Hon såg ut att bara ha somnat. Undra hur Boppa kommer att ta det ? Jag har spart henne så han får bestämma om det ska vara med hela familjen eller bara en enkel jordfästning. Hon var ju så söt, liten och kelig. Hälsa till alla vi känner, Tommy, morfar Knutte, Kido, Emma ,Tjabbe, Tiger, Sandrafågel och Gudrunfågel. Om du vill Cloé så får du säkert sitta på Kidos rygg, och Morfar Knutte har alltid en bröstficka som du kan sova i . Vi ses. Kram

Bråk

Kan inte vara lätt att ha en skitmamma som är dummast i hela världen. Alex och jag bråkade, han har en stil som en obstinat 15-åring just nu, snorkig, spydig och bara "vem bryr sig attityden". Han fick lägga sig , han ska inte tro att jag tar vad som helst, vi blev vänner sen då sa han - Mamma , vet du att under första världskriget så klarade de barn som fick 1 kram om dagen sig, de som inte fick någon dog.
Vad säger man ?, 9 år och så medveten.
Jag frågade- Hur många kramar får du om dan då ?
-Massor , jag älskar dej mamma , sa han
Inte lätt att vara liten va?


KATTA


Min vän Katta

En tjej som började vara barnvakt åt Chrisse när han var liten och som passade mina hundar när jag behövde hjälp. Kunde ringa henne och fråga om vi skulle möblera om hemma , och då menade jag hos mej. En tjej som alltid ställer upp hur det än blåser. Trots åldersskillnaden har vi alltid skitkul när vi träffas , lurade henne ( hon var inte så svår lurad) att prova mitt hemgjorda vin , det gjorde vi typ 3 flaskor sen fick hon ringa hem till mamma Eva och säga att hon skulle sova hos mej. Kunde ju inte släppa hem henne plakat. Kan inte linda upp vattenslangar, inte köra i Volvo på vägen mellan Å-berga och Brottby utan att köra i diket. Och sist men inte minst : Den enda tjej som Chrisse var helt trygg med.
Tycker om dej Kram
Va sa ru om den då Katta Patta

Ja vi startar klubben Död åt fjärrkontrollen

Lillan kom med ett skitbra förslag. Läs kommentaren så förstår ni.

Imorgon kommer syster Birger hit och sover över (snygg va)


Ny dag bättre humör

Klev upp 06.30, skjutsade killarna, åt frukost och bäddade kissade hundarna. Mormor och jag bestämde oss för att åka och handla direkt på morgonen , bra val, inte många där. När vi fixat ordning med alla varor så röjde jag av som vanligt. Mormor ville gå på bandet, hon knallade i maklig takt i 1/2 timme. Hon vill gå varje dag som jag är hemma ,tyckte att det var så skönt. Vem vet kanske Lidingöloppet nästa?
Tränade själv och tog faktiskt ut mej rejält , körde intervall, så jäkla jobbigt.
Lagade Biffstroganoff med potatis, så gott, jag får tänka mej för med potatisen bara, det är ju så himla gott att mosa i sås.
Bernte och jag har slutit fred med dosan, tror han ja , och satt oss och kollade andra resemål tex sista minuten till Egypten? Såg faktiskt inte alls dumt ut , hittade en resa all inklusive för 1899 kr / skalle låter ju inte dumt eller ?
Fick en bokning och snart dyker det upp en kanin . Fina omdömen på eniro kanon.
Ses senare och förresten KUL MED KOMMENTARER Tack för det  Kram

Rosa 8 veckor snart 1 år gammal


Jag blir så jävla trött.

Fjärrkontroller ett förb.... gissel , varför ska vissa bestämma UTAN att fråga övriga i församlingen vilket program som ska tittas på???? Skit ner dej, jag ska sova. I-lands problem, men va fan måste man vara ego?? Älskar dej i alla fall attans skitstropp.Sov gott alla andra . Bernte hoppas fjärrkontrollen blir varm så du bränner dej riktigt jävla ordentligt och ALDRIG mer vill röra den TV DÅRE. , DET ÄR NÅN JÄVLA DÖV-TV OCKSÅ.
Måste berätta :
Jag och Berit skjutsade Siv till Transtrand, på väg hem ringde Boppa till min mobil och var flyförbannad.
Han sa:
 -Mamma,: Pappa och mormor har tv´n på så högt så det är som dövtv. Jag får ont i huvudet så högt är det.
Dom tittade på Körslaget.
Jag sa till honom att hämta sina hörselkåpor och sätta sig vid tv´n men inte säga att jag sagt till honom.
Det tyckte han var ett kul bus, men tror ni att nån fattade VARFÖR han satt som han gjorde????
När jag kom hem mitt i natten så var Bernte fortfarande vaken , jag frågade om han hade tänkt nåt speciellt när han såg Boppa vid Tv .
 -Nähhh inget vad jag kan komma ihåg (och det är inte mycket alls), såg du inte att han hade kåporna på sig ?? frågade jag
-Jo. sa Bernte .
 --Du undrade inte varför??
-Nähh,svarade han.
Jag berättade varför och hur det gått till, svaret jag fick var:
-Jaha.
Med detta vill jag berätta, att när det har med TV att göra ,SÅ ÄR HAN FAN INTE KONTAKTBAR.
Ful ärú, men mej skrämmer du inte!!
Älskar dej du vet det.





Tatti

Vill bara säga att. Kompis det var länge sen du och jag var.             Vänner det kommer vi alltid att vara ! Det spelar ingen roll om det går lång tid mellan gångerna . Jag finns där om du vill alltid och det vet jag att du också gör, finns alltså PÖSS

Tränat

Nu har jag tränat  45 min , hängt tvätt, lagat mat ,pussat killarna, pratat med Chrisse , allt hade gått fint de hade varit och badat i nya badhuset i Gurra, spelat gitarr hjälte 4 timmar till, antagligen, Elins förtret. Bernte har tvättat bilen och Chrisse mekade glödstift.

Milos 50 års fest i SAMMA lyxhytt


Min förra julklapp julen -07 Lyxkryssning med Bernte på Nya Cinderella Kanon fin lyx hytt!!


kl 13.19

Vi ska inte åka till Gurraberg , Chrisse kör hem killarna behöver meka med bilen,Bernte ska hjälpa honom.

Söndag

Vaknade kl 09.00 INGA UNGAR skönt, ingen som ville ha frukost från kl 07.30 , gick upp käka i lugn och ro . Gjorde rent åt den inackorderade kaninen, städade och Bernte drog iväg för att tvätta bilen, Volvon ska också bli tvättad. Klockan 16 ska vi hämta killarna i Gurraberg. Skriver mer i kväll, det blir nog inget Thailand för Bernte och mej . Det kommer att kosta för mycket, vi får se, vi vill ju skaffa pool också och då blir vi tvungna att köpa en bod också för då ryker den gamla. Men va fan, Gatan kanske är ett alternativ, får väl antagligen betala för det själv. Dum idé. Easy paper no danger on the roof, som Ingo sa,  HEPP på er!

Torpa på sommaren


Lördag Jippi

Trött efter min första jobb pass ,kom hem ,käkade och duschade kan lova att det behövdes. Bernte , mormor och jag packade in oss i bilen med kärran kopplad och begav oss till Delsbo, vårt fina lilla hus. När vi kom upp till Älvkarleby började solen att skina och det blev så fint. Den sken hela vår resa. Klockan 08.40 åkte vi hemifrån. I Delsbo käkade vi en korv , korvkraken var så varm, det gick fan inte att stoppa den i munnen jag säger bara nygrillad Bamse är inte att leka med.
Uppe i huset såg det ut som vanligt, jag känner alltid att jag inte vill åka hem igen ,skulle vilja elda på ett gäng ljus och bara vara.Det är ett lugn där som kommer till en så fort man kommer in i huset. Jag bara älskar det stället. 
 Vi bar ner de gamla sängarna och ställde dom i det stora huset, Tony ska få ta dom till sitt nya ställe  , han hämtar dom när han åker upp nästa gång. Sängen vi hade med oss la vi bara in på nedervåningen, vi får ta hand om det en annan gång -5 grader var inte så skönt att skruva i om ni förstår.
Köpte en varsin kaffe och spillde på ny spolarvätska i bilen på Statoil sen bar det iväg hemåt igen. Stannade i Hagsta och åt smakade så där, härsken olja och stenhård filé. Mormor åt Rotmos  och fläskkorv det såg godare ut.
Bilen gick kanon och den är så skön att åka i  vi kom hem vid 6 tiden nån gång rätt möra. 32x2 mil blev utflykten.
Badade bubbel och nu ska vi sova. God natt!!

1:a dan åter i tjänst!

Fredag morgon åkte till jobbet, Lördag morgon åkte hem från jobbet. Enkel sammanfattning

Hotell bokat

Den 14/5-17/5 kommer jag befinna mej med morsan, moster och mormor på Gotland. Hotell Lindgården kommer att få 4 skittrevliga stockholmare som gäster då. OM och jag säger OM jag lyckas boka resan dit också, det var förtidigt, får hänga på låset, så vi kommer med båtfan. Kram på´re Tatti och Hjorten om ni tittade in .Sov gott jag jobbar i morgon 07.00-09.30 lör.

Sista dan i morgon är det dags

Varför ska det alltid medföra ovilja när jag ska börja jobba igen, har sovit skitdåligt, bara legat och tänkt på att jag inte kan ta det lugnt på morgonen , 05.15 är det dags att gå upp. Men va fan det är i morgon inte idag börja tänk på det sen inte nu . Typiskt mej, ta ut skiten i förskott. Nu ska jag äta frukost ,Dinkelpannkakor. och Kaffe, skjutsa Siv till fotis och åka och få nytt recept på p-sprutor. Får inte glömma att åka till apoteket och köpa cortisonsalva till Alex han har utslag över hela kroppen, som jag brukar ha kan komma av tvättmedel,kyla klor etc. Det kliar tokmycket jag vet.tro mej.

Nu ni

30 min på barndet sen tog mp3.n slut. Såååå tråkigt utan musik i öronen, duschat nu dags för lunch. Får bli nåt lätt.
Har varit och storhandlat på Willys,booooring, hämtade killarna och kom på att dom skulle inte alls gå i skolan idag, Bernte har ylat om upprop 1 timme och sen fritis. FELFELFEL, jag hade rätt det var studiedag idag. Ska inte ge mej nästa gång jag visste att jag hade rätt men han var så envis. Inga problem i alla fall Fritis hade ringt om det inte funkat med personal men det var så få barn . Till middag blev det rester, hoppas att jag slipper det fler gånger nu är så jäkla trött på uppvärmd mat. Åtminstone denna vecka. ! Kallt ute som sjutton hundarna ville inte gå ut. Nu ska jag ner och göra Dinkelpannkakor till kommande frukostar, nyttigt och man håller sig mätt längre.TJA!


Elsa Wirre & Rocks


Murbräckans Black Label (Wirre) snygg va


Ingen annan ska få smaka


Boppa med Pappa


Friden slut

Klev upp 06.30 inte lätt att få upp Boppa han är en riktig tröttmössa,själv sov jag dåligt på efternatten ,har legat vaken från och till och undrat hur länge till jag får ligga kvar. Varför tittar jag inte på klockan istället,då får jag ju veta. Näe jag ligger där som en mupp istället och kan inte sova. Undrar vad jag ska göra idag? Har ingen lust med nåt egentligen, kaffe först!


Lurade ett tag

Efter maten som vart skitgod, la jag mej på soffan och lurade till ett tag,tok somnade så där så att man tror att man har sovit 2 dygn när man vaknar. Boppa stack till ett par kompisar, Alex tittar på TV ,mormor läser, Bernte knallar på bandet, Mikaela tog med sig Rosa och åkte buss till Denise. Imorgon börjar skolan igen och allt återgår till det normala igen ,ganska synd skulle kunnat varit ledig i minst 2 veckor till utan krav på att gå upp tidigt på morgonen. Nu blir det senast 06.30 som gäller  FY!!! Ska gå ner och tappa upp ett varmt bad i bubblet och bara flyta bort ett tag tror jag . Ha det Häpp!!

Hemma

Nu är det dags för käk blir lax och räkgryta med bulgur, mormor skalar räkorna sen gör jag resten. När jag var hos Berit så kom Eva och Göran förbi och hälsade på , Boppas lag kom 1:a. Bravo!!

Ny dag

Sov till klockan 9 Alex och jag hade sängen för oss själva ,Bernte och Boppa på fotbollsturnering. Städat hela huset, ska till Berit och hjälpa henne en stund morsn och farsan kommer hit sen. Alexander testade löparbandet och duschade sen utan gnäll. Skriver mer senare.

Natti natti

Dags att sova för läääänge sen gäsp God natt ses nog i morgon!!

Kan man få heta annat än ROSA?


Första doppet i vårt bubbelbad


Mormor

Ville bara visa en av de personer som betyder mycket för mej, MIN MORMOR hon uppfann korvstroganoffen kom på och skrev så klart .Var bor du lilla råtta.? Och sist men inte minst så är hon egentligen Astrid Lindgren. Allt detta trodde jag som liten ja , man var lurad redan då men det var mysigt att tro det. Kram Mormor Älskar dej !

Min älsklings mormor Maj 88 år. För er som inte vet detta hon bor hos mej och min familj det är ett privilegium att få ha henne hos oss. Vi har tur som har henne !! Puss Mormor!!


Morbror Leffe och jag


jekjekjek låter det ur Chrisses gap


Trött

Har just varit inne på facebook (hette det så) SOM DU Helene la in åt mej ,och hittat både den ena och den andra som jag känner. MEN jag är så jäkla kass på det här med datorer hoppas jag får det att funka.
Källaren eller rättare sagt tvättstugan är klar nu finns det ingen återvändo, nu är det bara att köra hårt. Det vore väl fan om det inte ska gå. Imorgon ska Bernte och Boppa på fotbollscup i Åkersberga, jag och Alex ska hjälpa Berit att sätta upp blommor i taket. Helene och Leffe var här och hälsade på , sen kom Siv och Berit. Full rulle alltså. Morsan ringde och hörde hur det var med mej , man kan ju bli förvånad för mindre, tur att vi åkte till Gotland vår kontakt blev bättre efter det . Jag förstår nog henne bättre. Förresten blir hon pankis den 20 jan tror ni att hon ska sluta jobba ? NÄHÄ S.t Göran går under om hon inte är där , nej då skönt för henne hon skulle ruttna av att gå hemma och dra. Alex tjatar om att få mobil, han kan inte vänta längre ALLA kompisar har. Sorry grabben du får vänta ett tag till, möjligen när du ska nånstans och vi behöver få tag på dej då  kanske. Oj vilken taskig morsa va?! Skiter jag i faktiskt han får vänta är för ung tycker jag . Hur gjorde man förrut , använde benen och vanlig telefon. Ja ja jag vet inte vad som är rätt.
Chrisse och Elins kanin har dött , nu får det fan räcka med skit för dessa två. Hallå du där uppe : Dom har fått nog nu hitta nån annan att jävlas med , ge fan i Chrisse och Elin . Jävlas med mej , jag är van.
 Vad är det en del säger Gud är god?? ELLER HUR! ser inget gott i det som hänt.
Bara ett exempel till: MILO Hur god har han varit mot henne och hennes fam ? Inte ett dugg. Men alla Rådenmalmare Stå på er annars gör nån annan det!!
Ni måste tro att det har slagit runt för puckot (mej) men nä då blir bara frustrerad när jag tänker på all skit som händer , är vid mina sinnes fulla bruk tror jag ialla fall .
Det här var lite av min dag och mina tankar denna dag. rörigt men fattar ni så fattar ni annars ja vad säger man, Sug på den ni Kram

Jippi

Inga tänder rök idag, men den 4/2 år det dags. Idagblir det stekt julskinka och bruna bönor. Siv (svärmor) och Berit (svägerska) ska komma och äta med oss. Nu ska jag plocka iordning för löpbandet i tvättstugan.

I väntans tider

Sitter och väntar på att det blir dags att åka, fy fan vad jag hatar käftis har nog varit på muggen 5 ggr redan en kvart kvar sen måste jag åka. Bernte och killarna stack till simhallen,mormor tomtar runt, Mikaela trynar. Ångest,jkfldfofoåkdkfoskäak&&/())= VILL INTE. Fatta hur ont det kommer att göra vete sjutton om jag inte hellre går med trasiga tänder , jävla KP, skulle finnas en maskin som gör jobbet istället så man slapp att bli sparkad på. Tur att det inte var med vilje ialla fall skulle inte varit kul , fast det är det inte nu heller. Nä, detta fixar jag det är bara gilla läget och stå ut man är väl en viking. FILMEN förresten var riktigt rolig för att vara en svensk , kan riktigt se dessa grabbar i min omgivning dom finns på riktigt. Vi käkade Thaimat mmmmm GOTT. Kul som sjutton att träffa Nymark och Karin dom är så genom gooa . Sådana människor skulle det finnas fler av. Vill bara säga gillar er massor!! 
Om jag sitter och glömmer tiden slipper jag då?????? Fan måste åka. Kram

Måndag 5 /1

Klockan är 08.20 klockan 10.00 ska jag vara hos tandläkaren och dra ut tänder. FY FAN jag tror jag har magsjuka eller ialla fall skoskav vill inte gå . Sista dan på simskolan nu kan han eller rättare sagt vågar han Alex alltså . Usch skitdag!!!!

MIN HOJ


MIN Boppa


MIN älskade storasyster Milo när hon hämtade lille Zingo hos mej


Chrisse som han är


Chrisse kör crusing-08


Under tiden

Sitter och väntar på att Bernte ska komma hem med löpbandet. Vi ska göra plats i tvättstugan för det , ska bli kul att få komma igång. Jag hoppas att jag har lika bra go i mej som förut, med att träna menar jag , behöver det verkligen. Kondisen är på nivån sengångare, orkar inget astman värre och humöret åker bergodalbana, blir så när man inte mår bra . Annars har jag inget att klaga på , det mesta flyter , håller på att kolla resa till Thailand i Mars jag och Bernte ska åka ca1 vecka  vår bröllopspresent.  Phuket blir det tror jag . Killarna ska bo hos Berit och Mikaela får ta hand om hundarna .
Mormor och jag skall skjutsa Siv till Transtrand den 14/2 och på vägen hem ska vi åka in till Kjelle (morbror) tänkte vi ska bli kul.
I slutet av maj ska vi till Gotland tor-sön , Neta morsan mormor och jag . Det ser jag också fram emot . Alltså vad klagar jag på , blir så trött på mej själv . Vi får se om jag kommer på nåt mer att delge kram igen

Zhira Zingo & Nellie Heter hon ju så klart hjärnsläpp !!!!!!


Andreas även kallad BOPPA


Alexander


Bernte


Torpa

På lördag så åker jag , Bernte och ev. mormor till Delsbo fram och tillbaka och lämnar lite grejer som ska dit. Killarna ska var hos Chrisse och Elin . Argos kommer att vara nykastrerad då . NO more balls.
Förresten fick faktiskt julklappar hade varit lite snäll i alla fall. En drag väska att använda på jobbet och ensånhäringa skakmaskin. Bernte tycker nog att jag är fet. Stämmer. men va fan det är väl bara att ta tag i det  eller ?
kram

Syrran

Igår kväll hade min syrra Maria hört av sig på msn 10 jävla år Maria men ok, vi kör från nu men ge sjutton i  att försvinna igen bara . Kul, du får ringa mån dag så att vi kan prata istället. Om du kollar här så ska jag försöka att lägga upp lite kort på allt möjligt och omöjligt. Idag ska jag och Bernte in till stan själva OBS!! och träffa Nymark och Karin bio Allt flyter och käka ute blir det . Det ska bli skönt är inte så ofta det händer nåt utan ungar .

Nytt år

Nu kanske jag har tid att skriva , har bara latat mej, inte mycket, haft fullt upp. Födelsedagar, jobbat , hälsat på Micke och Linda skittrevlig tjej och min puckade kusin är som han är . Jätte fint hus och bra läge. Mormor och Neta var med dit ut .
Igår åkte vi efter maten med Chris och Elin hem för att kolla deras nya lgh. Blir skitbra , mycket skit känner jag får skärpa mej.

RSS 2.0