Nyårsafton 2009!!!

Efter en tuff natt som slutade kl 05.00, fick sova 1,5 timmar, så kom jag hem. Fixade kaffe och drack i lugn och ro. Gick upp med en kopp till Bernte och väckte honom.
 Ner och gav djuren mat.
 Frulle och tog emot en kanin, städade medans Bernte handlade mat. Nu skickade jag ut honom för att skotta framför grinden , han skulle ha gjort det igår men hade slarvat.
Vi ska äta tidig lunch/middag idag, senare på kvällen lite räk/kräft smörgås med gott att dricka till.
Mormor, Bernte ,Alex, Andreas och jag ska fira Nyår hemma , skönt!!
Jag är ledig till den 5/1-10 !!
Hängde upp gardinerna som jag köpte på IKEA igår, det blev riktigt bra!!

GOTT NYTT ÅR ALLA JAG KÄNNER OCH ÄVEN PÅ ER SOM JAG INTE KÄNNER!!! HOPPAS NI FÅR EN TREVLIG KVÄLL OCH TA DET LUGNT MED SMÄLLAR´NA!! OCH DRICKAT!!!!

HÄPP!!

Här är klockan 22.54, vi har ätit grillat och räkmackorna, nu väntar vi bara på tolvslaget. KrokodilDundee var bra som vanligt, tror nog att jag sett den säkert 10-15 ggr, garvar lika mycket varje gång. En massa sms har plingat in tack alla och detsamma till er.
Hundarna har just kommit in från en pinkrunda, dom rycker inte äns till när det smäller runt rumpan på dom. Yes, nåt man lyckats med i alla fall. !!!!!!!
Djuren ute klarar det bra hittills i alla fall. Hoppas på det bästa! Ingen av dom är så ung så de inte upplevt detta tidigare och de bor i villa områden i vanliga fall. Så hoppas på det bästa är det enda jag kan göra!!
Åerkommer efter 12-slaget. <3
Gott Nytt igen!! Nu ska jag sova , vi har kollat raketer och djuren, alla satt lugnt i sina burar.
 HÄPP!!!!

Dan innan nyårsafton!

Jobbar upp tidigt, strömmen funkade inte kul, skit KUL. Fick hålla på med kablar och skit innan jag fick upp the thing ur bingen!
-16 grader kallt som fan.
Bernte fixar med djuren och killarna har åkt grillor i 4 timmar.
Mormor har hittat hem igen!
Solna och IKEA stod på hans agenda idag, detta är avklarat, lunch blev jag bjuden på . Jag köpte gardiner till skafferiet hoppas det blir bra ! återkommer.............
Nu tv eller film!
Mitt i filmen skulle jag ställa mej och laga mat, kul?! va fan om man ska se en film ihop, Gör man inte det då!?? Pucko!!
Jag skiter i att titta , har ju missat hälften!
Imorgon är det ledigt t.o.m 5/1-10. Law & order sen sova hoppas jag!! Häpp!!

29/12-09

Ny dag, upp klockan 9 , käka frulle, fixa djuren och 10 kom 2 marsvin.
Duschade och sen drog vi till Kista för att shoppa. Vi hade planerat att "lämna in" ungarna på en lekhörna som FANNS där, dom hade lagt ner den. Vad göra, ingen av dom pallar att gå och shoppa kläder till mej!!!! INTE jag heller med dom!
BIO, vi dumpade av dom på en film och fick från 12.50-14.40 på oss att gå runt och glana!!!! Så skönt, och ALLA blev nöjda, filmen var rolig och jag fick tag på lite, den som hade tråkigast var nog Bernte som fick vara BÄRARE!!!! Mohahah!!!
När vi mötte kiillarna så gick vi ner och handlade nya grillor till ALEX och BOPPA fick nya skor!!!! DOM ÄTER DOJJOR TROR JAG!!!
Sen hem, Bernte lagade middag och vi åt med stor aptit.
Badade alla hundar och Berit kom hit och fikade.
Dammsög och gjorde rent till fåglarna, en bur rengjordes ,ny inhysning kommer i morgon!!
Har packat allt, jobbar ons 07.00-tor 09.30.        BLÄ!!
SOVA NU
HÄPP!!!

Nina , när du kommer hem igen vill jag ha tillbaka väskan , behöver den till ISLAND!!! Ha det GÖTT iGÖTEBORG!!!




Esmeralda, numera ALICE! och hennes nya polare SVEA!! KOLLA SKILLNADEN!!!!


Vanlig måndag igen!!

Upp och skulle lämna hem samma kaninjäkel som inte passade tiden häromdan, tror ni att den kom i tid!???????? NOT!!!! Nästa gång så får de lämna på dagen, och om de inte kommer i tid så åker jag hemifrån, det va väl fan om de inte ska fatta då!!??
Klev upp 8 i onödan!!
Frulle och därefter drog vi i två bilar till Jakan, jag klippte och slingade håret, killarna klippte sig. Dom åkte vidare till outleten, jag kom efter , hittade p-plats efter mycket om och men. Handlade lite nya kläder , Bernte fick en jacka och skidbrallor. Killarna hockeyklubbor.
När jag skulle åka hem så d¨tog det 20 min att färdas 30 meter, ingen kom någon vart, det är just DÄRFÖR jag hatar mellandagsrean.
 
En T__K fick för sig att jag stod ivägen med flit, INGEN kom någonstans, när han passerade mej så vevade han ner rutan och spottade på min bil. Då blev han stående och kom ingen vart, jag hissade ner rutan och frågade helt lugnt.- Känns det bättre nu???? han skrek nåt på ICKE Svenska och jag log och sa, -Men lilla GUBBEN, är du arg???? Då började min kö att rulla så jag vinkade och åkte iväg, han bara fräste. STACKAR`N !!!! 


Väl hemma kom jag på att jag glömt att köpa hö, stack till Viksjö och fixade det, pratade med Marlene som äger djuraffären om 20 st inneburar. Måste strukturera upp så att det blir lättjobbat där nere.
Bernte fixade middagen och sen hjälptes vi åt att göra rent i alla inneburar.
Tv och nu rensat garderoben klart. SOVA!!!!
Imorgon ska det bli Kista, URK!!!! Vill inte men vad gör man inte för konsten.
Ebba Bebba har varit så duktig , funkade kanon. Häpp!!

 Alex och BOPPA showar!!
 Alex i min brudklänning!!!
Boppsen, mannekängar eller boxas jag vet inte riktigt!!

Ny söndag!

Vi klev upp vid 9 Bernte och jag, tog ut hundarna och gav alla djuren mat. Idag är det sista dagen med EBBE BEBBA, känns så där. Skulle så gärna vilja ha kvar henne men hon kommer att få det bra ddit hon kommer. Det värsta med att dom blir kvar längre är att man hinner knyta band till de små liven! Grät blod när hon åkt. Hon kommer att bli en hästhund, nya matte Hedvig rider.
  Vi fixade klart hemma och softade ett tag. Jag bjöd killarna och Bernte på PIZZA HUT, tyckte att vi behövde muntras upp lite , en trevlig middag då vi pratade om vår Turkietresa och vad som väntar där. Tror att killarna ser fram emot det, det gör vi i alla fall.
På hemvägen åkte vi runt lite i Skälby på vägarna runt oss och kollade , jag kände bara igen mej vid backen där jag ville att mormor skulle skjutsa mej nerför på cykel. DÅ först fattade jag att hon inte kunde cykla.!!!!!!! Trodde alla kunde utom jag.
Vid Skälby skolan hade de spolat en is för att kunna åka skridskor på , KILLARNA ÄR DÄR NU!!!!!!!
 Kul!!!!
Bernte har åkt dit för att försöka få hem dom så att vi kan se på "PÅ andra sidan Häcken" tillsammans.
Filmen klar och killarna sover, dags att nanna själv. ) kommer en hämtning! Häpp!!!

Annandan!

Hemma efter en natt utan sömn, halt och jäkligt på vägen. Kaffe och utfodring av djuren.
 Mikaela sa att det var blött i hennes säng, VATTENLÄCKA, vi fick riva konsollen i hörnet för att lokalisera. ! Kranen uppe i köket har det blivit brytning på, bara att byta och laga. Chrisse får göra ny konsoll vad det lider. Tur i oturen att vi upptäckte det i tid. Kranen har varit på G att bytas en längre tid, vi har pratat om att det måste göras. Kanske att det kan ske FORTARE nästa gång. !!!!!!!!!!!!
Ett par masvin och en papegoja r kommit, nu väntar jag bara på en hamster snart och i morgon 2 st kaniner. Sedan har alla bokningar kommit.
Hamster här och jag har varit i duschen, Bernte byter kran och åker fram & tillbaka mellan Skälby och Bauhause. Jag ska städa.
Vi åkte och käkade på Maja´s , sen hem och plockade undan efter lagningen av kran etc.
Ensam hemma med kidsen, nu är dom i säng och vi ska titta på "Flickan som lekte med elden".
 Mikaela har dragit till Sveg blir borta ett par dagar.
Buddy Holly var tydligen kanon. Chrisse och Elin ringde och tackade och Mikaela var lyrisk när hon kom hem.
 Nu ska jag skicka ett sms till "MUSEN" han fyller år, sen glo på film och sen lägga mej.
IMORGON ÅKER EBBA VID 10.30- 11.00 tiden, BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!!!!!!!!
HÄPP!!  

Juldagen!!

När jag vaknade kl 5.15 så fattade jag inte vad det var som lät!
Klockfan, dags att kravla ner i duschen för att sedan ge sig iväg till jobbet. Värmaren funkade så tillvida att motor´n var varm, ingen fläkt in i bilen men det ska väl fixas snart hoppas jag. Måste bara komma ihåg att ringa snubben.
 Nu känns det lite jobbigt att veta att Ebba Bebba ska flytta från oss på söndag, inte många dagar kvar, känns som att jag skulle ha behållt henne. Hon kommer att få det bra men jag tycker så mycket om henne, kommer att gråta blod när det är dags.
Ingenting hände förrns vid 11.30 här och jag softade på soffan tills det var dags, det såg ut som ett sjöslag och jag vägrade att ta hand om SKITEN, assistenten innan fick faktiskt ta hand om det, hon får lön för att göra det och då ska hon fan jobba trots att hon tillhör hushållet. Surkärring går jag säkert som men det skiter jag i. !!!!
Nu sitter jag här och ska läsa tidningen tror jag.
Bernte har tagit emot kaniner som kommer från 0157 området måste kolla var det ligger. Dom skulle komma kl 15 men dök upp redan kl 13 tur för dom att Bernte var på väg hem från NetonNet.
 
Seg som attan och det är det här också, glor på burken och sover emellan, vill hem, men va fan , bra pröjs idag.
 
Förresten Island ska vi åka till den 11/3-14/3 Bernte och jag resan bokad och betald, det fick bli vår julklapp till varandra. Birgitta erbjöd oss att bo hos henne men vi är så sällan borta så hotell i lugn och ro får det bli!!
 Birgitta ser fram emot att träffa Bernte dom har ju aldrig setts. Ska bli såååå kul!!!!!!!!!!!!!

Nu är klockan 22.04 och jag har just sett "Ensam hemma" 2 tror jag att det var. Riktigt rolig, dom får så mycket pisk the bad guys! Kul att få garva lite, trött nu men det ser inte ut som att det blir sängen på flera timmar.

Vad händer imorgon tro!? " 2 marsvin vid 9 och en blåpannad amazon kommer kl 11, jag är väl förhoppningsvis hemma vid 07,30 tiden, får ta det lugnt imorgonbitti, säkert halt som fan och mycket snö, det är oväder här nu !
Kaffe ska jag dricka ialla fall först. !
Nu sova klockan är 00.20 kommer att springa upp och ner hela natten känner jag på mej, vi får se om instinkten hänger kvar! HÄPP!!!!
 

JULAFTON!!!!!



God Jul till er alla!
Klockan 9 började dagen med att Tomten hade ätit för mycket Lutfisk och vågade sig inte på att krypa ner genom vår skorsten. Han hade lämnat en instruktion till killarna som de fick följa. De skulle gå ut och runt på tomten och leta lappar med vidare anvisningar. Till slut så vart det gå in i mormors rum och där stod paketen. En ny stereo. Uppskattat.
Vi åt alla tomtegröt och skinkmacka, fixade iordning allt och när klockan vart 12.30 dök Chrisse och Elin upp. Klockan två var julmiddagen klar, Potatisgratäng , med rökt fläskfilé och kycklingspett med en sallad. GOTT!!
Kalle Ankas jul blev det sedan, jag sov!!
Efter Kalle blev det klappar som vanligt, Ungarna fick alla en varsin biljett till Rasmus på Luffen, tänkte att alla syskon skulle gå tillsammans, bara dom.
De stora och Elin fick en varsin biljett till Buddy Holly den 26:e dec, väldigt uppskattat tror jag.
Jag fick en klocka och Bernte en rakapparat av mormor, precis vad jag behövde hade ju ingen.
 Presentkort på Gina, JC och Dressman fick ungarna också the big ones.... Böcker och vantar ett biobesök med tillhörande middag med syrrorna fick killarna.
Jag fick nya torkare till bilen av Bernte och han "Flickan som lekte med elden " av mej.
Sen var det lite Smått & Gott, som jag inte kommer ihåg.  
Ris a´ la malta fixade Chrisse, Gott!,, det tröck vi i oss efter julklapparna.
Nu sitter jag och segar och undrar hur jag ska orka gå upp kl 5.15 imorgonbitti. Ska jobba hela juldagen kommer åter den 26:e.
Mikaela och Denise har åkt till Kråko, dom ska fira där i morgon!
Nu ska jag packa och städa av lite sen sova!!
Häpp!!

Dan före dan!!



Nu smäller det snart.
Uppe vid 8 i ensamheten, fikade , skottade  och tog ut hundarna! Delstädade i burarna, och försökte organisera lite. 1 bur till ska in i garaget sen är det bara utekaniner och hamstrar som kommer . En papegoja också förresten.
Nu håller jag på att städa, bara övervåningen kvar, ska väl bädda sängarna idag också kanske.



 Bernte har klippt sig och skjutsat Siv, hon ska hämtas också från Frissan kl 16.00.
Nu är han ledig tom någon gång efter nyår 7:de tror jag.

Igår kom veterinärstanten , hon tokringde på dörren vid 22.50 , inte riktigt riktig tror jag. Hon lämnade det obligatoriska kortet på sig själv och hästen. + en amaryllis till mormor!

Ebba ska förresten heta ALVA!! Kommer att bli svårt tror jag att byta hon lyssnar till Ebba Bebba!!
Bernte ruttnade på snön och fick lov att köpa en snöslunga, som vanligt en vörsting, mamma betalar (läs Anna) .
Ett riktigt as, för stor som vanligt med kontakter som bor i obyggden, värst aldrig bra!! Den får han köra själv, kommer inte att brottas med den.
Piss Nisse (Denise) eller Penis som farmor skriver , kommer nog hit idag! Killarna har så roligt åt det.

Mormors födelsedag 89 år !! Jippi!!

Sov tills klockan vart 8 skönt att inte behöva upp före tuppfan.
Ut med djuren och sen fika i lugn och ro, mormor kom upp vid 8,30 sjusovare.
Nu har jag städat och givit alla djur mat, tagit emot en kanin och varit ute med doggarna igen. Den lilla Ebba Bebba är såååå duktig.
Idag ska morsan och farsan komma och gratta mormor, sen ska hon åka med dom till V-tuna för att fira jul hos Neta Peta.
Jag ska ut på uppdrag idag när jag hinner, behöver hjälp att flytta kaninburar till garaget, (ute).
Willys och Ica står på programmet och får inte glömma djuraffären , hö´t börjar tryta.  
Mormor färdig firad och jag har varit och köpt.......,.......,......., &..........!! Mohahahaha och vantar till grabbarna.
Chrisse kom hit, Bernte och han åkte till Binab så att Chrisse kunde meka termostat på bilen.
Jag väntar på 2 kaniner som ska komma, sen ska jag slappa!
Häpp!!

Dan före dan före dan före dan före doppare dan!

Ny dag nya utmaningar, tog emot en liten hamster nu på morgonen, städat och snart åker granen ut, INGA BARR KVAR, förutom ÖVERALLT!!!!!!
Ska köpa en ny, tack i alla fall Björne !
När Bernte kommer hem ska vi se över matlistan och julklappsinköpen, sen åka och komplettera.
Trött var mormor idag hon sov till 8.30 men nöjd. Hoppas på att Nilla kommer fler gånger sa hon. Vi får väl se!!

Ebba Bebba har skött sig utmärkt, en duktig liten tjej, tyvärr fäster man sig mer och mer ju längre hon stannar. kommer att grina ihjäl mej, vi får väl se nästa kull på Rosa om nån ska vara kvar!??
Esmeraldas matte ringde, Hon heter numera Alice. Allt går jättebra och hon är så omtyckt.
Neta är på väg hit!
Mormor ska fira jul hos Neta! 
 
Många djur har kommit och vi har storhandlat, även köpt julklappar Mohahahahah.
GISSA!!!!
Nu ska jag sova trött!! Häpp!!

Söndag och jag är sjukskriven!

Uppe redan 7 för att ta emot kanin, kl är nu 7.48 tror ni någon har kommit. JÄVLA FOLK!! Skottat har jag gjort i alla fall, idag ska vi fira mormors 89-års dag. Kaffe nu !!!
kl 9 kom puckona!! Ohhhh sorry we overslept!! Varje gång !??
Nu är alla vakna och igång, städat klart och nu är det bara källaren kvar, väntar 2 till kunder idag 4 kaniner sammanlagt.
Alex ska på ferre och mormor ska ha ferre, morsan,farsan,Neta,Eva,Göran,Leffe,Helene,Chrisse,Elin,Björne,Carro,Amanda,Fredde,Tova,Anton,Nilla`????,Den andraVonBjök.??Vi får väl se, !?
Ebba bebba har sovit gott med de andra hundarna inatt, inte ett kiss på golvet och inget pipande ! Hon är så duktig! 
Morsan,Farsan och Neta kommer inte det snöar ju!
Alla andra dök upp, Nilla och Bjök var först på plats, kanske kan mormor få fler besök nu av dom . Måste ju fatta att det faktiskt funkar och att jag INTE är en vrång jäkel. Men men den som lever får se.

Mina kort som Fredde har tagit är klara men jag har inte fått dem ännu, Göran gav mej ett kort som han hade tagit , jag såg det i fredags när vi var hemma hos honom och Eva och det var jättefint tyckte jag.
Jag skulle vilja ha hela trappan upp med fotografier i svarta ramar , förstoringar förstås, det är såååå häftigt med foton!!
Nu slappa och snart sova!! Häpp!!
Fick ett mms från Esther hon är sååååå söt och det går jättebra!! Skönt!


Lördag och massor att göra!

Vi hade det jätte trevligt igår hos Eva och Göran , god mat och trevligt sällskap! Vi var hemma vid 1 i natt.
 Upp kl 9 och började städa, hela dan har gått i att ta emot djur, valpköpare och att förbereda tills i morgon då mormor ska firas.
Smörgåstårta köpt och sen har vi handlat det övriga.
Granen är klädd och nu väntar vi på tomten.
Snöar gör det och skotta får man.
Fari har flyttat , en familj i Hässelby kom hit och köpte honom , där kommer han att få det bra! Ebba är sist ut och åker hem på Söndag nästa vecka.
Farmor Siv, Bosse och Berit har varit här och grattat killarna, mitt i alltihop!
Valpköparna var här kl 13,30 och sen ville jag att de skulle åka hem och tänka, dom bestämde sig i alla fall direkt. Jag sa att JAG ville tänka också och OM jag tyckte att det kändes bra så fick de komma tillbaka ikväll vid 18,30. Mer eller mindre för att tvinga dom lite ATT tänka och prata fritt, utan mej. Dom fick köpa honom och det kändes bra!
Berit och jag ska hjälpas åt att ta hand om Siv , hon börjar bli riktigt skruttig, palla inte att ta hand om hem och sig själv längre, vi får väl se hur länge det funkar, visst jag skulle kunna säga nej, men vad taskigt. Vi provar!
Nu ska jag ta lite glögg och sen duscha, har inte hunnit det ännu!
 Häpp!!!!

Fredag och 2 st valpar flyttar!!



Lite Smått &Gott , Förra kullen , Bernte på Samos , Vår RAUK där vi förlovade oss, Zingo(David, Devil(Dogge), Cindy, Esther i sitt nya hem,






Upp tidigt och ut och skottade, helt slut, garagemedfarten får vänta. Killarna fick vara hemma idag nös och snorade. Det var ju bara avslutning idag.
8.30 kom en inackordering. 10.00 kom familjen Svensk från Tyresö för att hämta Esther, och 10.30 familjen från Bandhagen.
De lappade i varandra medvetet val av mig så att de skulle få träffas och ev knyta kontakt med varandra så de kan träffas eftersom att de bor i närheten av varandra. Detta skedde och det är jag glad över.
Allt gick bra och det känns som bra valpköpare.
Enya har haft en bra natt och dag hos Elin m familj och det är kanon. Får löpande rapporter.
Nu är mormor hos frissan och Bernte fick i uppdrag att kolla smörgåstårtefronten tills på söndag då vi ska ha 89-års kalas här hemma.
Jag har sjukskrivit mej söndag också, tänker faktiskt bli frisk för en gångs skull.
Snart är det duschen för mej och ikväll ska Mikaela och mormor ta hand om ruljansen på Penningvägen, Bernte och jag ska till Eva och Göran och käka mat!! KUL!!!!!
Inte ofta vi gör något men nu är det dags. Micke och Linda kommer och hämtar oss vid 18.15 tiden.
 Skriver nog mer ikväll när vi kommer hem.
Fari och Ebba leker järnet med de andra hundarna, de får vara tillsamma´ns nu när det bara är 2 att passa, fast de är som 19st.


Torsdag och dags !!!!




Upp vid 6.30 , klev in i duschen och killarna satte fart.
Idag var det dags för kontrollbesiktning av valparna. Alla gick igenom utan anmärkning. YES!! Mikaela följde med , hon var ledig.
När vi kom hem så hjälptes vi åt att städa, skönt det går så fort när man hjälps åt. Fick vila flera gånger under tiden, kroppen orkar inte.
Käkade lunch och sen har det inte hänt så mycket, pratade med Eva, vi ska hämta käket på väg till dom. KUL SKA DET BLI!!!!
Enya flyttar idag, känns konstigt men helt ok, henne får vi träffa lite då och då. BRA!!!
Bernte är och hämtar killarna , på väg hem ska de till ur & penn för att ställa in armbandet på Boppas nya klocka, den var för stor. 
Korvstroganoffen klar  mackisar eller ris , det är frågan!?? Det lär märkas.
 Mormor börjar prata om sin födelsedag, hon vill ha hjälp, det fixar vi men jag behöver veta HUR många som kommer och VILKEN DAG!!
Chili con carne blir det tror jag.Nej, köpt smörgåstårta!
Ev ska inte Angelica köpa Fari, det hade blivit problem med lite allt möjligt, ev på foder tills de har råd och kommit på grön kvist igen. Vi får väl se, skulle vara så kul eftersom det är fasters tjej. men men den som lever får se.
Chrisse är här nu med sin nya bil, ska titta på den nu!!
Klockan är 21.00 , nu sova, måste orka imorgon. 2 valpar ska åka och 2 marsvin komma.
HÄPP!!

Boppas 9 åriga födelsedag!!!!

Grattade och sjöng för Boppsen idag på morgonen , han fick en klocka och blev jätteglad, nu ska jag skjutsa killarna . Sen fika.
Idag har jag suttit och skrivit kontrakt, kopierat papper och gjort klart för försäljning. Det tar tid kan jag lova, Skrev lite uppgifter som det kan vara roligt att veta om valparna.
Städat, handlat och hämtat killarna . Nu lagar vi födelsedags middag. Grillat kött med potatisgratäng önskade Boppa sig. Återkommer.......
Boppa är en nöjd kille numera. Somnade så sött vid 20.00 hans bror också, dom är nog lite risiga om inte på väg att bli.
Har bränt skivor till alla valpköpare , kort på valparnas liv tills nu! Kul att få med tror jag!?

Appropå det, Chrisses bil brann i förrgår, kabelbrand och det går ej på halvförsäkringen eftersom att det var motorn som brann.
Tack & lov att ingen ÅKTE i bilen när det hände. Han stod på parkeringen och var på väg till Å-berga, först skulle han skjutsa Elin och Argos till Monica men hade inte kommit så långt i det planerade.
 Höll på att lasta när det hände.
Kan inte den ungen få ha lite flyt någon gång. ???????
Först brinner lgh, sen sparken, etc etc och så nu detta. BARA DET INTE HÄNDER NÅGOT MED HONOM eller NÅGON ANNAN,  så får hela SKITEN BRINNA KÄNNER JAG . Det är bara matriella ting!
Nu sova och sen imorgonbitti VET. med valparna!!
HÄPP!!!!

Tisdag dan före Boppas födelsedag!

Upp och hörde killarna kvittra!! Det är snö,så fort har det nog aldrig gått att klä på sig, äta frulle och borsta tänderna. Kul att snön kom bar för alla ungar.
På väg till skolan fick Alex panik, jag har inte ringt Göran och Eva och tackat, så istället för att han skulle gå hela dan och tänka på det så fick han ringa. Kanske sov ni men inte längre,hahaha., klockan var nog bara 7,30 då, tänkte på det sen att ni kanske trodde att det hänt mormor nåt.
På väg hem sen från skolan så var det en buss som körde i diket , fick vända och åka runt OKQ8 istället. ca 1 timme tog det fram och tillbaka.
Mormor ligger och trynar fortfarande , både hon och jag är tokförkylda fortfarande.
Nu ska jag dricka kaffe!!
Nu har jag varit i kontakt med skattemyndigheten och begärt mina skattepengar utbetalda. Det är då sjutton att man ska behöva säga åt dom att skicka stålarna.
Tatti har sålt huset i Stöde, nu väntar något i Rättvik med omnejd, fler tillfällen att åka upp, KUL!!
SKOTTAT har jag gjort , burr och fan va jobbigt med förkylning i kroppen , tror att jag skickar ut mormor 89 år istället, Mohahaha . Nej då, hon slipper.
Nu ska jag fixa i garaget , djurrummet, första djuren på ingång idag!!
Bernte är på läkarkoll för fortsatt tungt körkort.
Jag misstänkte att ni blev lite oroliga, sorry!!
Middag och första inackorderingen har kommit.
Denise ska fira Boppa idag hon jobbar imorgon, valparna har varit ute flera gånger dom tycker att det är kul med snö.
Tatti har sålt huset, Rättvik nästa, DET GILLAS mycket.
återkommer..............
Glo på burken i min ensamhet, skönt!! sen sova
 HÄPP!!

Måndag med en tokförkylning!!!

Så här liten var Fari när han föddes





Uppe och inte pigg, mormor och jag har åkt på en brakförkylning, tokstopp i näsan och helt plötsligt trots stopp, forsar det ur den.
Sjukanmälde mig skulle jobba imorgon  men det finns ingen chans att jag fixar det.
Skjutsade killarna till plugget och var in och köpte matsäck till Alex, han ska åka grillor idag, Bernte hade glömt. Han har förresten pajat ryggen igår. INTE BRA!!
Tag ut valparna en stund, igår var det inte mycket ute och kuta för dom, jag var ju inte hemma och då blev det inte av tydligen!
Dom tycker att det är lite spännande att vara ute i vida världen märker man , men lite läskigt också. Fari ska en familj komma och titta på idag! 19.00 vi får väl se, tänkte tanken att jag skulle ha honom kvar men men , tror inte det.

Jag blir sååå glad, har avbokat med familjen som ska titta ikväll, en mycket bättre lösning och köpare är hittad. Min lilla söta goa Angelica!! JIPPI!!!!!!! OBS!!!! OM hon nu faller som en fura!!!!
Hela dan har gått i snorets tecken, men nu känns det sååååå himla bra trots att jag egentligen mår som en hund i en brunn. !!
Snart middag väntar på Boppa och Bernte.
Yes, men låt henne berätta själv!!
Nu har jag grinat ikapp med resten av svenska folket som tillar på Svenska Hjältar Galan. Modigt!!
Tur att sådana männsiskor finns skulle finnas fler som bryr sig om andra, så vill jag bli när jag blir stor. 
Nu får det bli sängen.
HÄPP!!

Lucia och 83 mil framför mig!!!

Klev upp vid 6.15 klädde på mej och åkte till Viksjö för att hämta Berit. Vi begav oss till Transtrand för att hämta hem Siv.
Allt gick bra förutom att det var SKITHALT på vägen.
Jag vaknade och var dunderförkyld. INTE ROLIGT Berit likaså, vi har snörvlat ikapp under hela resan som jag har kört.
På väg hem fick vi stå stilla i 25 min pga olycka innan Avesta, vi kom på uppvägen när det hände. Undra hur det gick för lastbilschauffören!?? Hytten var total demolerad, läskigt!
Nu är jag hemma 21,15 in genom grinden .
 NU SOVA !! 
1 valp kvar !!
 FARI!!!!
Häpp Håpp!!


Lördag med klanen Johansson

Upp klockan 9.15, frulle, dammsög av och torkade golvet.
KL 12.30 kom Morsan ,farsan, Birger och Linneá .
Lite senare Chrisse och Elin. Grattade både Boppa och Alex !!
 Poppe och grabbarna kom direkt efter en bandymatch i uppsala. Nu har alla utom brorsan och grabbarna åkt hem.
 1 inackordering har kommit ska stanna i 5 veckor.
Snart kommer en familj och ska titta på Fari, jag har en annan ev köpare som hittills verkar bättre.
 KLockan 18,30 kommer Elin med mamma och pappa och ska titta på Enya.
 Nu äta!!
15 åriga tjejen med mamma kom hit och tittade på valparna och fick sig en lektion i hundägande , vad det innebär etc. Jag talade om att jag inte visste OM jag hade någon kvar att sälja vilket är helt sant och att jag ville att dom i vilket fall som helst skulle åka hem och TÄNKA ordentligt över hundägandet.

Elin med familj var här och tittade på ENYA , jag kan tänka mej att hon är såld!!!! Blir jättebra!!!! Vi skulle höras imorgon, hon ska också tänka ORDENTLIGT sa jag. 
Nu ska jag softa och sen sova, åka 43 mil till Transtrand och hämta Siv imorgon. Sen 43 mil tillbaka hem igen. HÅPP!! 

Fredag och Andreas har namnsdag, Daniel!

Uppe vid 7 skittrött, iväg med killarna och sen hem. Har fikat och nu ska jag städa. Valpspekulanter kommer på em, kvällen. Jag ska ev åka till Täbban och träffa Birgitta Magnusdottir OM jag hinner, inte troligt.
Nu är jag klar med städningen, hängt upp nya gardiner i kök och matrum. Vardagsrummet ska det också upp i , så slipper jag höra , " vi skulle sätta upp julgardiner om vi har några" jag köpte ju till alla fönster förra året. ORKEN TRYTER BARA!!,
 mej gör det inget om de gamla hänger kvar.
 Duschat har jag gjort och nu måste jag äta något. Klockan 16 och 16.30 kommer valptittare.
Klart, nu ska jag sätta en saffransdeg, snart kommer valptittare. Hann in te träffa Birgitta, jag SKA till Island feb-mars om jag så ska simma till öjäkeln så det såååå!!!!
Ebbas intressenter ska tänka under helgen ville jag, De som skulle titta på Enya blev förälskade i FARI ska också tänka tills på Söndag.  Break dans och IDOL final!! SOVA!!!!
HÄPP!!

Alexanders 10 åriga födelsedag !!!!

ESMERALDA!!!!!!!ENYA OCH ESTHER!!!!!BOPPA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1




Vaknade 06.30 ,väckte alla utom Alex som sov räv. Alex fick En Converse väska, neccisär med duschkräm och en adidasparfym. 3ST påsar med skumtomtar av lillebror och en klocka av mormor, han blev så glad för klockan att han grät. En känslig kille det där!!!
Han sa att "vad mormor slösar pengar på oss" !!
  Skjutsade Berit till jobbet, hon skulle på "spökvandring i Gamla stan direkt efter jobbet så hon ville inte ha bilen kvar på jobbet.
Hem fika och sen städa, tog hand om all torr tvätt och det var inte lite kan jag lova.
Fler inackorderingar har kommit in. 14 st burar hittills i garaget, 3 ute och i huset ett gäng. KANON!!!!
En tjej från Stäket kommer och tittar på ENYA i morgon em. Hoppas!!!!
 Ebba ska också visas då.
 Fari är det 2 st som är intresserade utav, en kommer på lördag vid 17- tiden.
Har legat på golvet med valparna i 2 timmar dom är såååå goooooa , kommer att bli jobbigt när dom ska flytta. Bernte och Mikaela har åkt till tippen med sopor, sen skulle dom till UR & PENN och förminska Alex nya klocka. Bernte ska göra middag idag, Alex har önskat sig Berntes Köttfärssås till middag. Tack för det!!!!

Birgitta Magnusdottir från ISLAND är i Sverige, hon kommer att vara i Täbban imorgon, ska försöka få nån tid till att åka och ta en fika med henne där!!!!
Nu har vi grattat Alex ordentligt, Neta Peta kom hit också, KUL!!!!!!
Milo, han är INTE till salu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nu ska jag softa
 HÄPP!!!!

Dan före dan säger ALEXANDER som fyller 10 år imorgon!!!

Upp vid 06.30 och fixade matsäck åt Alex som skulle på Naturhistoriska riksmuseet idag med plugget. Skjutsade killarna  och sen hem ,fika ,storhandlade och käka lunch.
Telefonen har ringt hela tiden, valpintresserade och inackorderingar.
PUST!!
Ebba kommer en tjej och tittar på fredag på , ev em eller kvällen.
 Fari är det 2st  som har hört av sig om vi får se!!!
Nu är jag färdig för duschen , klockan 18.00 ska jag vara i Täbban och käka middag med KATTA!!
 återkommer i kväll tror jag...................
Jag var lite tidig till Täbban och hann gå på Åhlens en sväng, hittade en Converse väska till Alexander, tjejen visste inte vad den kostade så jag fick betala 299 kr den kostade 599kr oopppsss!! Ingenting som jag upplyste om i alla fall.
 En neccisär med duschkräm blev det också!!
Kina maten var GOOOOOOD mätta och belåtna så gav vi oss iväg hem åt varsitt håll. Kul att göra nåt med bara en kompis utan att det behöver vara nåt märkvärdigt. Tack Katta , kul grej , detta gör vi fler gånger eller hur!??

Jag var hemma igen kl 20.00 hjälpte killarna att komma i säng, Bernte mådde skit och hade gått och lagt sig.
 Nu ska jag softa och glo på burken ett tag, upp tidigt och sjunga för Alex.
HÄPP!!

Tisdag med begynnande nackspärr!!

Vaknade och kände det stramade i nacken, fan inte nu!!! Sist jag hade det så fick jag åka akut till sjukan och när jag kom in fick jag gå före en man med hjärtbesvär!! Dom trodde att jag hade akut hjärnhinneinflammation. Kunde inte hålla huvudet rakt utan att använda händerna trodde att nacken skulle gå av.
Skjutsat killarna och nu fikar jag och mormor, MUGGPAPPRET ÄR SLUT!!!! Jippi, inget att torka häcken på, rotade hos Mikaela och hittade 2 halva rullar. NÅGON hade använt det sista imorse innan jobbet , det fanns en halvrulle, måste halva arslet lindas in, !???? och släng liken!!!!!!
Esmeralda är såld, tack o lov!
Nu ska jag försöka att få nån struktur över detta , strukturfacist som jag är !!!
Har lagt ut nya annonser på de som är kvar, en och en. Städat men det går trögt man blir så rädd att det ska smälla till ordentligt så man går som man har skitit på sig, vilket gör det hela bara värre, stelopererad ser man ut.
Nu har jag varit och handlat, vetekudde som man kan spänna runt sig på valfri del, värktabletter och hundmat, storhandlingen får vänta tills imorgon.
Käkade en tidig middag pga julshow, KANONBRA!!!
Alex dansade själv Breake dance och Boppa var med i 3 eller 4 pjäser, ungarna hade fixat allt själva. Manus, inbjudan etc etc dom var duktiga allihop! Nu är det softa och sen sängen.
HÄPP!!

Måndag som alla andra måndagar!!

   ESMERALDA!!


Japp, yes, jippi!!!! Esmeralda är tingad en ska återstår, hon ska bli accepterad av de stora barnen också. Dom kommer ikväll och tittar. Troligen inget problem eller vad tror ni!??
Städa, bada en SKITIG Wirre , han ska trimmas imorgon igen, välbehövligt.!!! Denna gång ska han tas ner extra mycket, han hinner inte torka mellan gångerna som han går ut och det är inte bra att han är blöt hela tiden. Kan ju orsaka hudproblem.
Bernte ska byta det FULA handtaget som han köpte till ytterdorren , det bara skrek Invandrare, tygblomma och krimskrams om det. GULD MED KRUSSIDULLER!!! BLÄÄÄÄÄ!!!!
Boppa hade lite ont i halsen med skrällhosta när han hostade, och det vart han tvungen att göra så att jag skulle höra, typ 100 ggr, när jag inte var i närheten så hostade han inte alls. FILUR!!
Valparna har varit ute och kutat, Helt tokiga det är ju såååå kuuuul att springa och busa och döda mattan!!!
Min bil det återkommande inslaget har nu åkt iväg till firman som tillverkar värmaren på koll, den funkar inte och nu ska dom få titta på VARFÖR!!!!!! Fortsättning följer......
Hundarna ska ut och sen ska det badas, och fönas hund......
Kretskortet i värmaren var paj, har aldrig hänt förrut enligt dom, ny skickas och då ska bilen återigen iväg.
 Bernte har gjort väggen så gott som klar.
Snart kommer Micke och Linda med magen och hälsar på i middagstid, det får bli korvstroganoff ikväll, med potäter.
Valpköpare kommer också snart , Mikaela har fått jobbet, nu hämtar hon kidsen från plugget.
Valpköparna , hoppas jag, har varit här ska lämna besked i morgon bitti. Hoppas på ett jakande svar vilket jag tror att det blir. Även Micke, Linda och magen har varit här KUL KUL KUL !!! 
Wirre är nybadat och utredd, Alla sover utom mormor och jag. Men snart är det dags.
HÄPP!! 

Äntligen SÖNDAG och ledig!!!

WIRRE MED ALLA VALPAR!!!!

Hemma vid 7.30, satt själv och kuckilura tills 9 när Alex kom upp, massor med kaffe så att jag vaknade ordentligt. Nu har jag städat, tvättat och fixat med djuren.
 Sitter och väntar på att ev valpköpare ska komma och titta. 1 till från Skälby har hört av sig och är intresserad. Bernte håller på att bygga och mormor gör pepparkakor, MED mandel denna gång.
 Boppa är hos Tove och leker och Alex fifflar runt här hemma , ska på dansen snart.
Vad blir det till middag idag då ???? Vi får väl se!
Valpspekulanterna kom och dom var kanonbra! ska tänka och höra av sig. Hoppas,Hoppas !!!!
Tompa och Ammi kom och fikade, Tompa är bra sugen men det ligger illa i tiden, dom ska till BALI i februari.
Berit kom hit och käkade salladsklämma med oss.
Morsan och farsan kommer inte hit på julafton, Poppe och gäng ska vara där.
Nu ska jag slappa och HÅLLA TUMMARNA FÖR ESMERALDA!!
Häpp!!

Lördag och sista dygnet på ett par dagar nästa gång den 15.de !!!

Upp och iväg, hade ingen lust att duscha så jag stack som jag var efter lite katt-tvätt. Det gör ingen skillnad är lika äcklig efter ett tag i alla fall. Det har hänt lite grejer här nu, vi har haft besök av mor och syster och ex trevligt, dom är så bra mot oss assar, kollat på nya huset. Vilket ruckel, säkert 1 mille för att iordningsställa. Blir nog bra när det är klart.
Bernte har satt in dörren i källaren och nu är det plast på utsidan, kommer att bli kanon med en dörr där istället.
Killarna har varit hos kompisar idag och lekt. Fågeln har gått hem så nu är det ingen inackordering kvar. Snart smäller det och det kommer MASSOR!!!!
Jag har feber och mår lite tjuvtjockt. Börjar nästan att vänja mej med det , det är ganska ofta nu. Imorgon skulle jag till Östasiatiska museét och kolla på Elin när hon uppvisningsdansade vi får se om jag orkar. Återkommer..........
Imorgon kommer nån och tittar på Esmeralda, hoppas att det blir av och att en till blir såld! Vi får väl se....
Seg som sjutton men ser fram emot en långledighet.
Nu är klockan 23.01 jag vill sova och sen vakna och få åka hem. Hoppas på en frisk ledighet, och att jag hinner med det jag vill göra, bla. klippa mej. Det är inte en dag förtidigt snarare ett gäng försent.
Vi får väl se , skönt ska det bli i alla fall, lite händer nästa vecka , bla. Alex födelsedag, hämta Siv i Transtrand, käka med Katta på Kina, Julshow i plugget och ja vem vet , säkert nåt mer som jag glömt.
HÄPP!!

Fredag mellan jobb!!

Ingen valptitt idag, SKIT!, dom skulle titta på en i Norrtelje istället, dom bor där!! Skyll er själva EBBA är finare. Nu städa och duscha.
Har skjutsat mormor till tandläkaren igen, nu är hon klar för denna gång.
Pratade med Milo och fick bild på tatton , kommer att bli kanonfin, när den är klar. Bättre bild med riktig kamera eftersökes vid färdigställandet !!!
Katta har jag stört också på lunchen Mohahahahah, rätt åt dej, du får väl prata på onsdag när jag äter när vi ska på kinesen.
Vad tyckte du om filmen på blocket Milo och om nån annan har sett den, vad tycks ???
Bernte har köpt allt matrial till vägg och dörr, imorgon sätts det fart. Han har även STÄDAT i garaget där hojarna står, nu kan man gå där utan att riva halva stället.
Mat idag blir kyckling med div grönsaker och BBQ sås med Nudlar.
Maten äten, valparna har rusat runt och busat.
Alex kom hem nu från Breake dansen.
Linda Svensk, som har tingat Esther, ringde och ville prata lite och fråga om råd, PRECIS så ska det fungera med valpköpare. ESTHER kommer att få ett super bra hem!!!!!
Berith en som är sugen på Esmeralda, har fått bilder , hoppas att hon kommer och tittar.
Nu ska jag göra MARÄNGSWISCH eller hur det nu stavas, till alla sen ska jag sova, jobbar sista dygnet sen ledig i 9 dygn ska bli kanon.
HÄPP!!!!!!

Torsdag och jobbar !!

Upp kl 5.15 sen iväg till jobbet, kl 9,30 var vi på Lilla Gatan i Solna och tatuerade lite grann. Lunch på kinakrog och sen hem hit. Nu har jag städat och fixat lite sen ska det bli handling har jag hört. Micke och Linda kommer kanske och fikar imorgon. Vi får väl se.
Bernte ska åka direkt efter jobbet imorgon och köpa en ytterdörr och virke, isolering och dyl till vår nya vägg i garaget. Vi ska ha en dörr istället för port på ena sidan. Där ska mina  inackorderingar vara och man släpper in så mycket kyla med porten när den öppnas helt bättre med en dörr. På andra sidan ska vi ha en port så att vi får ut hojarna.
Vi har varit och handlat på Willy´s i Arninge, imorgon ska min bil få ett nytt försök att bli fixad, tror det inte förrns jag ser det.
En kvinna har ringt på ESMERALDA!! Ev besök på söndag! Hoppas ,lät som ett bra hem. Imorgon hoppas jag på att få EBBA såld! Den som lever får se.......
Klockan är 23.18 hoppas sängen eller rättare sagt soffan ropar snart!!
HÄPP!!


Onsdag !!

Ja, det blir nog någon kryssning, Tallin eller Riga hade vi på tapeten , men kryssning blir det nog!
Städat klart och nu blir det lunch, funderar på att lägga upp dag med dusch och sen en tripp till det förhatliga Kista Centrum. Behöver växla in alla euro som ligger och skräpar, och det är bara Kista eller stan som gäller, så det är väl lika bra att ta tjuren vid hornen.
Mormors läkare ringde och berättade provsvaren igår. Allt låg bra och han tyckte att eftersom att järnvärdet låg bra så skulle hon inte trolla med att sluta med tabletterna. Vi får väl se om hon förstår det .
Mormor ville ha skjuts till Vårdcentralen, sa hon NU, för att ta influensa sprutan, vi får se hur det blir med KISTA!
Bernte kom hem tidigt så han hänka till Kista, vi växlade in stålare och köpte julklappar. Hem och  stannade på kondiset här nere och handlade lite fikabröd. Drack kaffe och sen slog vi in julklappar, jag hjälpte mormor. Sprutan tar vi tis eller onsdag nästa vecka då jag är ledig!!
 Nu slappa och sova tidigt , jobbar imorgon och på lördag så jag behöver den sömn jag kan få !!!!
Har köpt adventsljusstakar till fönstrena!

En Madelene från Norrtelje har ringt på EBBA och ska komma och titta med sin man på Fredag! HOPPAS HOPPAS!! Hon var hemma hela dagarna, jobbade hemifrån. Perfa!!
En kille ringde på Fari ska höra utav sig igen , vi får väl se!!
HÄPP!!!!

Ledig idag!

Hem kl 7 och skjutsade killarna, nu har jag fikat och städat. En maskintvätt och en undanplockad.
 Nu ska jag käka lunch och sen duscha.
Mormor ska till tandläkaren idag och det är klockan 13.00.
Pratade med morsan om julen, vi får väl se om dom kommer hit. Libanesiskt ev, grilla på nyår istället ev. vi får se. INGEN JÄKLA JULMAT i alla fall som ska in och ut iur kylen för att sen bli kastad för att ingen äter!

Mormor bakade pepparkakor igår, hennes lövtunna såååå goda. MEN, hon hade inte i någon hackad mandel för det brukar hon ADRIG HA. !!!????
Vi pratade om det häromdan och då sa hon att "måste jag ha mandel i " Ja, såklart annars är det ju inte DINA pepparkakor. Nu kom hon inte IHÅG att det ska vara i ens. Jag tror att det har blivit lite mer snurrigt, ibland kan hon stå och "pilla" på något precis som att hon inte kommer ihåg vad hon skulle göra. Bara man är medveten om det så, lite lynnig blir hon också ibland. OCH DET är INTE likt henne. Lilla mormor, jag tycker att det är skönt att det är hemma hos dej i din vana miljö som det snurrar till och inte bland okända. PUSS!!
Nu är det tandläkaren!!
Gaddarna fixade, kaffe drucket.

En snubbe ringde och ville köpa alla 4 som är kvar! Skriv ett brev sa jag åt honom, då har jag hellre 8 st hundar i min ägo. Fattade inte varför 4 st, kollo svamlade han om, hälsa på , i stockholms området. Skriv och berätta sa jag åt honom!! DÅ håller du dom åt mej då säger människan!????
 NEJ, jag vill inte sälja till dej, jag vill att mina valpar ska ha det bra i kanske 15 år.
Jag är kristen, !!säger han. 
Det skiter jag i ,sa jag åt honom,  skriv ett brev om inte annat så kan det bli intressant läsning!!
PUCKO!!!!

Söndag blir det Östasiatiskamuseet om Elin Belin ska dansa, hade glömt det men hon påminde mej som tur var, får se om nån hakar på. Var ligger det förresten!? Ingen aning. Löser sig!!
Ätit, glott på burken, pussat ungar nu sova -4,8 grader
BURR!!!!
HÄPP!!!

RSS 2.0