Så var Januari 2010 till (ä)nda!!!!

 Någonting så här vill jag tatuera, även mina barns namn om jag hittar något bra typsnitt ev , kinesiska eller japanska något annat förslag??
3 kottar, Kotte och hans 2 små kottbrorsor!!!!
Placeringen ska vara axel,arm, skuldra upp mot halsen. Ingen liten fjantig utan en ganska maffig sak!!!!




Upp idag vid 5 , ner och skulle duscha men det var så kallt så det blev bara en raggardusch, lite bättre sådan kanske  . Bernte älsklingen klev upp BARA för min skull, satte på kaffe och startade min bil så att den skulle bli varm och go innan jag åkte. Trevligt att vakna så på morgonen , man blir på bättre humör och det går faktiskt lättare att komma iväg och känslan sitter i fortfarande nu när klockan är 7.24 usch!

Får väl se hur dagen blir , ingen vaken när jag kom så jag har ingen aning om vad som händer eller ska göras, bara chilla , vänta och se.
Tänkte att försöka komma igång igen med att gå på bandet , tummen måste ju komma UR häcken nån gång. Träna , äta och få lite sol på sig , även om den är konstgjord , brukar funka för att komma upp ur träsket. Känns bra att ha tränat igår så det är bara att fortsätta, jobbigt att komma igång men om jag bara kämpar i 1 vecka så brukar det bli automatiskt sedan!
ÅHHHHHHH vad jag längtar till sommaren, tur att man har lite att se fram emot, lite delmål.

Tatti funderar förresten på att starta upp ett smådjurspensionat, GO FOR IT GIRL!!!!!!!!!! nu har du ju möjligheten, när du inte bor längre, snart, i obyggden. SNO min idé bara, Rätt av. DET ÄR JU SJÄLVKLART ATT DU SKA.
Opps , kanske inte får berätta det , men du sa ingenting och jag hittar inte radera knappen....... Mohahahhaa!
Killarna ska troligen ner till bruket och åka pulka idag, VAR FÖRSIKTIGA HJÄLM PÅ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bernte skulle pröva sina skidor , han har ju köpt egen utrustning, slalom.

Om ni undrar varför jag tjatar om 50 öringar , så är det för att Alex samlar dom till BARNCANCERFONDEN, jag brukar aldrig  tycka om att TIGGA pengar i någon form , men detta tycker jag är så bra så jag bestämde mej för att hjälpa honom. Dom små jäklarna brukar , ialla fall i min plånka, bara ligga och skramla. Snart , i oktober, är de obrukbara så man har i alla fall ingen nytta av dom. och man gör något bra för barn . DET TYCKER JAG ÄR BRA!!!!!!!!!!!!!!!!
Har ni några så skicka dom till mej, slå in och skicka på posten om vi inte har möjlighet att ses. Om ni inte har min adress FRÅGA!!! 
Nu ska jag softa ett tag , kommer att bli ett jobbigt dygn!!!
Grattis elin på din födelsedag!!!!!!

Lillan , Det kan ju inte finnas så många kvar det pangas ju hejvilt har jag hört!! Inackordering för jägare kanske! ??
,,,,

Jasså ni Eva och Göran, ni ska till Skälby idag! Bernte berättade!!

 Mikaela! Jag skulle göra detsamma!! Om någon sa att jag inte fick eller skulle, så skulle jag göra det bara därför att.
Barnsligt ? ,ja kanske, men ingen ska säga till mej vad jag får eller ska göra. Har inte vuxit ifrån det ännu och kommer aldrig att göra det heller.

Har varit till Täby och hämtat en unge , hon ska bo här nu, erbjöd mej för att komma iväg själv lite och göra något.
Nu tittas det på Ice age 3 men det är fullt i soffan så jag sitter här.
Nu har jag skjutsat ner en polare till bussen, väntade med läntstackaren, det är -22 grader här , och hon hade knappt några kläder på sig!! Nu hoppas jag på sängen snart men det är nog att hoppas på för mycket.
HÄPP!! 
Imorgon tänker jag åka till IKEA och köpa ett KOSKINN, har alltid velat ha ett nu har dom det på IKEA.
Häpp igen!!!

Lördag och ikväll är det fest!!

Den började bra denna lördag, sovmorgon tills klockan 10 , jag var uppe kl 7 och släppte ut hundarna, Elsa väckte mej. Sedan somnade jag om. Igår kväll när vi skulle gå och lägga oss, såg jag en RÄV som spatserade upp för backen ,Myntvägen uppåt. Inte bra, ge fan i mina djur bara så får du leva . Måste se till ordentligt att alla ute burar verkligen är så säkra som de kan vara. Mer kan jag inte göra.

Frullen vart lite jobbig, killarna tjafsade och det beror på att läxorna SKA göras på lördagarna, annars blir de inte gjorda ordentligt.
Jag är hård med det och Bernte släpper efter , inte konstigt att det blir bråk. Jag håller på att de ska och Bernte säger , den kan du göra imorgon, vilket ALDRIG blir av. VI MÅSTE VARA KONSEKVENTA; om de gör dom så är det klart sen och man behöver inte tjafsa med dom igen, lägg energin på att GÖRA dom istället för att slösa energi på att inte vilja.
Nu har jag ialla fall gjort klart här och Killarna är på fotbollsträning, Bernte skulle köpa strumpor , alla hans var det potatisar i.
Idag blir det Rökt lammkött med kokt potatis och Grönpepparsås.
Maten var jätte god.
Sitter här och undrar över min rubrik på detta inlägg att det ska vara fest ikväll. Fattar helt enkelt ingenting, jag ska sova tidigt och jobbar imorgon! Så någon fest blir det inte!! 
Idag har jag börjat min träning 20 min på bandet och sen 10 i roddmaskinen, efter det tog vi ett skönt bubbelbad. Denna dag har varit tung, killarna har inte varit roliga att ha att göra med. 
Nu ska vi sätta upp en stång till draperi och sen packa inför jobbdygn, Det får räcka för idag!!
HÄPP!!! 

Sista fredagen denna månad!

Uppe och inte pigg, snoozade tills klockan blev 7 skönt, men inte, det blir så stressigt!
Hemma och har gjort det vanliga, nu ner i källaren. Bernte slutar tidigt idag, då blir det kaffe! IGEN!!
Dagen har varit bra, ätit Tacos till middag och druckit vin, NU SOVA orkar inte delge er idag, Sov gott, ledig i morgon också!! HÄPP!!

Nu är det dags igen!

Uppe, vi får se hur detta går! Att åka ut i snöyran och lämna killarna till skolan. Klockan är 6.44 och allt är lugnt. !!!! förutom vädret, det blåser och snöar på tvären!
Fy fan för snövallar!! När jag kom tillbaka började jag att skotta. Framsidan och halva plogvallen vid brevlådan. SEN KAFFE, väckte Mikaela , hon får hjälpa mej orkar inte själv, vi gick ut och tog itu med det hela, Snabbt som fan gick det och va bra det blev då!!! När vi var klara så KOMMER DET ÄNNU MERA JÄKLA LAPPMÖGEL NER!!!! STOPP VI VILL INTE HA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
In dammsög uppe och nere, Mikaela tog källaren, lagade omelett till Mormor och mej, Mikaela tror att det är giftigt och ville inte ha. Mitt i maten kom fåglarna som skulle inackorderas
Nu ska jag i duschen men först kaffe igen, vanliga kaffet är loppo så det får bli Irish creeeeeammmmmm. MUMS!!
Klart med det, efter duschen drog jag och Mikaela och handlade, lagom tills vi kom hem kom Bernte Karl Sture också. Han fick bära in allt, vi hjälpte den klena lite!
Mikaela står för födan idag, tortellini ,ostsås och skinka. Ska bli gott!!
Nu ska jag läsa tidningen.
Vår snöslunga kommer att säljas IDAG, hoppas för hans egen skull att han köper en ny LÄTTHANTERLIG!!!
Slungan borta , vi har varit och letat en ny men ej hittat någon, fortsätter sökandet i morgon!
Maten var god, jag har aldrig sett Mikaela äta sååååå mycket, trodde ALDRIG att det skulle gå i men det gjorde det varenda bit!!!
Nu ska vi fika och fira våra Karlar! Ja, Mikaela inte är det snyggt!!
Nu får det räcka !!
 HäPP!!

TACK SYRRAN!!!! DETTA GJORDE MIN DAG!!!!MOHAHAHAHA!!!!!!!

på en lugn, romantisk liten restaurang
...

Plötsligt dök en liten vacker fe upp på deras bord. Hon
sa:
"För att ni är ett exemplariskt gift par
och för att ni är kärleksfulla
mot varandra så kommer jag ge er båda varsin önskan."
Hustrun svarade "Åh, jag vill resa runt i världen med min älskade make."

Den lilla feén viftade med trollspöt och - poof!
- Två biljetter till Queen Mary II dök upp i hennes händer.

Mannen tänkte efter en stund: "Ja, detta är väldigt
romantiskt, men ett
tillfälle som detta kommer aldrig igen.
Jag är ledsen min kärlek, men min önskan är att ha en hustru 30 år yngre än jag."
Hustrun, och feén blev djupt besvikna, men en önskan är en
önskan.
Så feén viftade med trollspöt igen och poof! ... Mannen blev
93 år gammal
.

Sensmoralen i denna historia: Män som är otacksamma
jävlar ska
komma ihåg att även feér är
kvinnor...

Ledig igen !


Först på väg till SAMOS, kortet efter PÅ SAMOS!!!!
Får ta detta som ett riktmärke på måendet eller vad tycker ni!!!! Är ju inte så jäkla svårt om man bara försöker!!!!!!!!



Hemma efter en tung natt. Frulle och skjutsa killar. Städade och duschade SOM VANLIGT!! Börjar bli tråkigt att både skriva och läsa kan jag tro. Men det är så min dag ser ut!
Chrisse pratade jag med på hemvägen , han hade jätte ont i magen, jag uppfattade inte att han fick springa på toa och göra 2.an, hann faktiskt bli lite orolig, han är ju bara 22!!????
Jag tror man aldrig slutar att vara hönsig vad det gäller ens ungar! Ringde upp honom och lyssnade om han behövde skjuts till sjukhuset, DÅ uppfattade jag att han sprang på muggen! , Magsjuka då hoppas jag! Tack för det. Inte för att det är kul men bättre än något annat i alla fall.
Nu håller jag på att laga en stek i lergryta, så skönt det sköter sig själv, bara mixa skyn som blir sen med lite grädde så blir det en kanon smarrig sås till. 
Vi ska hämta burarna idag de har kommit. Min spegel finns också att hämta på Stilbil i Väsby. 
Katta kommer att bo här i sommar och hjälpa mej med allt , då ska jag ha semester och åka upp till Torpa!!!! Ska bli kul! Hon förlägger en vecka av sin semester här och då behöver inte någon annan tacka nej till ev jobbtillfälle! Bra va?  
Cindy ska börja löpa snart, håll tummarna på att det blir lagom nedsläpp när vi kommer HEM från Turkiet. Rosa väntar vi på också!!! HOPPAS att allt funkar tidsmässigt!!


Den 19/2 ska vi på 50 års fest,,, den 20/2 ska vi på Jerka,,,,, den 20/3 ska vi på 40 års uppvaktning och på 50 års fest.,,,,,, PUST!!!! ,,,,,,Sen är det även ett bröllop i år Juli tror jag 11.e kan det ha varit ,,,,,,.Island 10-14/3 ,,,,Turkiet 8-16/5,,,,KIZZ den 12/6 ,,,,ALLT detta är några datum som det händer något, allt ser vi fram emot. VARFÖR GNÄLLER MAN OCH MÅR SKIT har fan inget att gnälla över , får sluta. NU!!!!

Mormor skalar potatis och jag sitter här. Ska väl hitta på något kanske!
Steken blev kanon , nu väntar vi bara på att Pappa i huset ska komma hem efter att ha hämtat Berit i Kungsängen! SEDAN MIDDAG!!!!
Maten avklarad, hundarna pissade , barnen lagda, Bernte lagd.
Mormor och jag glodde burk och nu sova!
HÄPP!!

Tisdags jobb!

Upp, trött till jobbet . Sov på soffan tills klockan vart 10 sen skulle det börjas att jobba. Klockan 14 skulle vi vara uppe i kåken och ta emot fönster.
 När vi stod där kom hans granne, vilken inte var mindre än ÅKE, i mitt tidigare liv hängde jag, Monkan och Åkes syster Libbe ihop JÄMT! Han kände inte igen mej  men när jag sa Anna så klickade det till. Skitroligt !!, undra vart det ska landa, nu har jag träffat så många gamla bekanta den senaste tiden så man undrar vart det ska bära av.
Nu ska jag ta tag  i dammsugningen och torkning av golven!!!! URK!!
Klar, ingen på detta pang gör ett jävla dugg, så skitigt. APOR!!
Sitter här och längtar hem, Bernte har tömt alla sopor på tippen , snart kommer fler ska börja bygga hyllor i djurrummet, 20 burar kommer på torsdag, ev bara hälften och resten sedan!
Nu ska jag glo på burken tror jag!
Hans värmepump funkar inte, någon har varit och pillat på det dom ska låta bli. Nu är det kylning som gäller, hur jag än gör funkar det inte att den blåser varmluft.
JAG fick skit för det , där rann bägaren över. Talade om för honom att han inte hade någon rätt att vara otrevlig mot mej när han var förbannad på situationen och sin unge som pillat.
Han pratade i telefon med henne och gorma sen fortsatte han att skrika åt mej.
-Ska det vara så jävla svårt att trycka på rätt knapp, -Får du inte till det med tjurig röst. etc etc .
 Gav honom fjärrkontrollen  i knät.
TRYCK SJÄLV!! . -Gapa på nån annan inte mej, när du har lust att prata normalt kan du säga till, för skit från dej tar jag inte!  sen gick jag därifrån!
Tog inte så lång tid så fattade fanskapet. Att det ska vara så svårt.
Jag får inte till det !! Jag ger upp!!
Hoppas att det är sängen snart. Jag lägger ner nu, ledig ons-lör det ska bli skönt!
HÄPP!!

Måndag och helt off!

Hemma , med en vänsterspegel kraschad, idiotjäveln stannade inte, hann inte se honom när jag stannade vid smällen, bara innan tänkte vad fan gör du på min sida, hann inte gira undan. SKIT, de där speglarna är så förbannade dyra! SKIT igen! Ja ja kunde varit värre! Gilla läget!  
Nu fixa hemma, ner och betala burarna och storhandla.
Nu ska jag ner i duschen, sen sticker jag iväg!
Klar, har pröjsat burarna 9850 kr fattigare.
" st inbjudningar till 50-års skivor. Helene och Magnus sjölander. 1 månads mellanrum så att man hinner nyktra till. Poppe fyller 40 samma dag som den ena ferren så undra hur det blir! Vill ju kunna gå på båda!!
Nu matlagning efter räkningarna!
Klart och lika tråkigt som vanligt, lönen in på kontot och sen swischar den ut lika fort hinner knappt landa!
Ätit och mätt snart sängen tror jag , ser stjärnor!
Packat och nu natti natti!
Ny spegel beställd 540 exl moms, tack för det ditt pucko!
HÄPP!!

Söndag!

Jobbar vaknade kl 01.20 och kunde inte somna om, upp vid 5 och iväg, har varit i Rosersberg på JEEP träff körde fast i skogen och blev dragen baklänges upp, man kunde inte köra Dodge där men han skulle bara dit upp, Fick som han ville med fastkörning på köpet. Nu hemma i värmen , ska nog softa lite helt slut och fryser.
Blev en tung natt! Häpp!

Lördag och fullt upp!!

Klev inte ur sängen förrns klockan var 9.30, men då hade jag legat vaken sen 7 , kunde inte sova!  
Bernte drog iväg och fixade med min bil skulle tvättas men -13 grader kändes inte som en optimal biltvättar dag. Skiten fryser väl ihop när jag ska in i den och det pallar jag inte när jag är på jobbet.
Hem igen kom han , och jag körde tillbaka honom dit för att han skulle fortsätta med sin bil.
Städade och skjutsade ungen till fotbollsträning, till Plantagen och handlade blommor till morsan.
Alex fick springa in med filmen vi hyrde igår i Blåhuset i Jakan!
Snart en tidig middag får bli rester och pajen mormor gjorde igår.
 Därefter till V-tuna och gratta morsan i efterskott.
 Imorgon ska jag tydligen hålla till i skogen och åka JEEP, korvgrillning står också på programmet.
Mormor ska till Magnus och gratta Lukas som fyller 3 år, tror jag. Jag handlade i alla fall presenter till alla de kidsen igår, skönt att jag slapp det idag.
Nu ska jag ner i duschen så man inte luktar illa när man ska bort.
Mikaela jobbar idag och imorgon 7-15 båda dagarna! BRA!!
Nu kommer det bli mycket jobb för mej i 2 veckor, har bytt och krånglat för att kunna vara ledig när Bernte och Mikaela drar till Kläppen och åker skidor och har kul, 10 feb sticker dom.

Jag försöker att få Bernte att söka en läkartid, men fanskapet gör väl inte det förrns han blir dragen dit. Han klagar på att han mår dåligt, känner sig konstig precis som att det är en explotion? i kroppen emellanåt. SÖK HJÅLP, han har varit och gjort en läkarundersökning, men är det någon som tror att han berättade om sina symtom!? NOPP! Kan ju vara läge att göra det. Han har gjort det ett par månader nu men försöker att mörka det som vanligt! Man undrar ju helt klart vad det kan vara! Det är inte hela tiden utan ibland, lite för ofta tycker jag, han stressar för mycket swischar runt utan att ta det lugnt, inte ens när han äter.
Nu ska jag packa och lägga mej för att sova! Jobba imorgon!
Häpp!!

Fredag hela veckan!

Ny Fredag, uppe och är äten och klar! Nu väntar ladysuckern, alla stenar man sandar med ligger i hallen tror jag. Sen ska jag nog softa lite mår ganska urk. Trött och ont i hövve, men så vet man ju att man har ett. Kanske!
Skönt att vara ledig i morgon också!
Mormor skulle behöva komma iväg och köpa en present till Lukas, får väl se om jag orkar med det, hon kan ju inte gärna gå eller ta bussen. Har ingen lust men blir nog så illa tvungen.
Nu har jag gjort det jag ska och duschat. Nu tänkte jag dra till IKEA, mormor ska köpa ett staffli?  till Lukas!
Hon stannar hemma och gör en olivpaj så länge!
IKEA avklarat, även en korv!, på väg hem stannade jag till på Zoo, brevid JULA, och lämnade visitkort. Han blev jätteglad och skulle lämna med när han säljer. Kanon!!
Nu har vi fikat och slagit in paket, Staffli, kritor, penslar och förkläde till Lukas. Hanna får pärlplattor och pärlor. Tova får fingerdockor,jättesöta. Anton får verktyg.
Mormor är nöjd , då är jag det också!
Ikväll ska Mikaela tatuera in änglavingar på sidan av halsen och skriva farfars födelsedag och dödsdag. Hon fick pengar i födelsdagspresent.
Nu har vi ätit potatisgratäng och kycklingfílé himlans gott. Kvällen tänker vi spendera framför burken drickandes GROGG, not, men lite vin slinker nog ner! Filmen "Sommaren med Göran " är hyrd så den blir det finns inget annat att titta på tycker vi. Nu ska hundarna ut och sen ska vi åka och ställa in min bil på Berntes jobb, den ska bli fin i morgon!
Mikaela har stuckit iväg, lite nervig tror jag, hon ska göra den bakom örat! Ja ja vi får väl se, det blir säkert bra!
Det blev skitfint!
Kommer att bli bättre när det lagt sig,  filmen var jätte rolig höll på att kissa på mej , tokrolig!
Nu är det sängen , ska sova imorgon!
HÄPP!!!

Roddigt!!

Massor att göra men står och stampar , kommer ingenstans känns det som, bara att bita ihop! Killarna är i plugget.
Tvättmaskin på och dammsugning på G. Jag måste ta mej ner till djuraffären, ska kolla inneburar.
Känns väl sådär när skattemyndigheterna ska ta allt man tjänar! Får börja jobba på mörken! Tycker att allt blir så pissigt när det inte flyter, jobba ,betala,betala,betala! Det tar ju aldrig slut!
Låt mej vinna massor med miljoner så ska jag dela ut till alla mina nära och kära!! Jag behöver inte allt själv, först ska jag se över de mina , sen blir det allmän utdelning, då kan fler få det lite lättare!!

Gnäll gnäll, idag är det en sådan dag! Känns väl bättre när jag får struktur på det hela, jag har pengar till skattmasen men det känns som att allt som sitter på pensionatkontot, försvinner. Jag tackar min intelligens för att jag fattade att inte spendera alla pengar som kommer in, är nog lite feg , jag visste, förstod, att det skulle komma nåt skit och ja det gjorde det ju!
Jag har satt in de pengar som djuren inbringat och BARA använt pengarna till skatter, investeringar och foder ! DUKTIG VA!!!! Hade jag inte gjort det så hade jag inte varit på + .
 Jag förstår hur de som kör sina företag i konkurs gör, flaschiga bilar, konton både här och där! Men allt måste ju betalas någon gång och då funkar inte den stilen!
TACK!! EKOMOMI läraren , vad du nu hette! 5:an var jag värd :)
Nej, nu ska jag ta tummen ur häcken och sätta fart!!
Tummen kom ur och jag satte en jäkla 90 på allt. När det var klart tog jag mormor i hampan och stack iväg och pantade hela högen med tompavor, 176 kr , TACKAR FÖR DET!!
Handlade lite på Ica Viksjö och var in till djuraffären och bestämde burar , ska bara måtta lite så jag vet hur många jag ska beställa.
Nu har jag gjort ordning laxen tills ikväll, ser mumsigt ut.
Leffe är här just nu och fikar , KUL!! Det var länge sen, tiden räcker inte riktigt till för att träffas känns det som.

Självklart MILO!!!!!!!!!!! Jag tar det jag och de mina  behöver först, sen är mina syskon nästa prioritet.
 Mina päron och bästa vänner!!
Hoppas att jag vinner då, och du kan ge dej fasen på att OM jag vinner så blir det som jag säger!!!! Cross my heart!! Älskar dej!!
Maten vart kanon, Chrisse har varit här, han hämtade lite post. Han hade varit och fyllt i tatueringarna lite.
Nu ska jag duscha sen softa ett tag framför burken!
  HÄPP!!

Hemma!!

Hemma igen men snart drar jag iväg igen!
Idag har jag suttit i bilen HELA dan, , jag har varit i Gurraberg och i Södertälje, har förövrigt ALDRIG varit I Södertälje bara åkt förbi på motorvägen. Ganska schysst ställe såg det ut som. ELIN BELIN KÖRDE UPP, därav denna utflykt , men förgäves!!!!!! Skit också ,missssssss!!!!!!!!

HON KLARAT!!!! Jippi!!!!!!!!!!!!! Grattis Elin det är du värd, nu öppnas många dörrar ska du se.
När jag kom hem dammsög jag  hade trott i min enfald att det skulle vara gjort men icke!!
Nu väntar jag på Kebabtallrik, orkar inte ställa mej NU och laga mat, klockan är 16.39.
Återkommer.............
Nu är jag mätt och belåten, djuren har gått hem. Sitter här och kollar runt lite och läser på om allt möjligt.

Skattemyndigheten vill ha 6017 kr av mej varje månad, undra var jag ska ta det ifrån.???????????????
Undra sa flundra vad jag ska göra åt det!? Skickar in mina papper till revisorn, förra året gick ju bra men det är inte mycket över, någon som kan sånt här ??!! 
Idag ska jag lägga mej tidigt. 
Imorgon är det åka till djuraffären som gäller, hon har fått fram burar åt mej som jag ska titta på , sen hem och mäta och räkna ut hur många jag behöver!! 
GRATTIS MORSAN du fyller ju år idag 66 närmare bestämt !!
HÄPP!!!!!
 

19 Januari!

Sov som skit , som vanligt, på väg till jobbet stannade jag på macken i Häggvik och handlade en macka. På väg ut stötte jag ihop med Linus som faktiskt hälsade , kors i taket.
Vilade på till 9 och sen var det full fart som gällde, till Danderyds sjukhus , ortopeden , och sen handla lite bildelar och hämta paket på Vallentuna Motor.
Där stötte jag på Kickie Hjelm och i bilen utanför satt Roffe Lindholm.
 Nu har jag träffat på gammla bekantskaper i 2 veckors tid, människor jag inte träffat eller hört av på 10 år ,minst, kul!!
Nu sitter jag här och skriver, mat snart tror jag. Har bytt 2 pass, dels när vi ska till Island och sen även nästa vecka jobbar tisdag istället för fredag men har samma betalt, det var ett måste annars hade jag ingen lust att byta. Det gick hon med på , Helen.  
Har suttit här mest hela dan/kvällen. Snackat med Björn på chatten? kul, Björn är för er som inte vet, Linus,Chrisses pappas, bror alltså farbror till Chrisse!! Det var inte igår vill jag lova, han är sig lik tror jag, samma tugg!
Imorgon ska jag skjutsa Elin till Södertälje kl 11 ska jag möta henne vid slussen !! Nu ska jag sova , såååå trött!! Häpp!!!

Mikaelas födelsedag!

Idag var jag toktrött, hade ingen lust att gå upp ur sängen för att försöka få iväg trötta barn till plugget. Men men  upp och ner och kraxade för Mikaela en kort redigerad hurra sång, man kan nog inte kalla det för sång , Alex och Boppa lät ok,  sen upp och frulle ,borsta tänderna och iväg!!
Nu har jag käkat och nu är det dags för bäddning!!
Vi har köpt en ..till Mikaela!! Todde du jag!!!!!!
Klart, nu ska jag duscha och sen förbereda maten! Bernte kom hem tidigt, han hade ont i ryggen ligger och vilar!
Duschad, maten förberedd så långt det går, Bernte hämtar killarna och har åkt och köpt en ............blä på dej! På väg hem plockar han upp Berit och Siv, Berit har sin bil här i Skälby och kommer inte hit annars. Hon och Bosse kom hem från Thailand igår de små svinen!! men "usch " va varmt det var , så är det när man är GAMMAL, man pallar inte trycket! Mohahahaha!!
Min kompis har fått en kille , 5(fem) kg och 57 lång!!!!!!!!!!! bräck det ni om ni kan, säger bara aj!
Hahahahahaha , ja, jag kan förstå att du inte sa aj , utan SKREK AJ: Skönt att det gick bra och lycka till, längtar efter att få lukta på honom.
Nu har vi haft födelsedagsmiddag här , alla har åkt hem, nej förresten, Nina och Denise kommer snart.
Jag ska packa till jobbet, ------------packat och klart!
Nu är det sängen som hägrar, ska upp tidigt som vanligt.
Nina och Denise kom, Denise är kvar just nu gosar hon med Alexander.
Hon ska förövrigt göra en magoperation. Hoppas att det funkar bra, och att det inte blir några komplikationer som är så vanliga!
 Häpp!!


17 Januari!!

Uppe och tänker börja dagen med en dusch! Sen Kaffe och macka!!
Dushat och käkat frulle, städat på övervåningen och varit på IKEA och köpt 2 byråer till mormor.
 Mikaela fick dra iväg med grabbarna till Willys och storhandla.
Nu ska här skruvas, och jag ska tömma mormors bokhylla och släng ut den!!
Boppa ska till Carolina och leka!
Mormors rum är klart!! Jippi!! Undra sa flundra om gäddan är en fisk?! , hur f-n ska jag hennes prylar i skrivbordet i köket få plats??????? En massa skit innehåller den i alla fall, så det ska nog gå, får skaffa kartonger som kan staplas under sängen kanske! Vill få bort byrån , den var inte ens snygg när den stod på IBM för hundra år sedan.
Nu ska jag städa av nere och i källaren , Bernte är och hämtar Berit och Bosse som kommer hem från Thailand idag!
NU ÄR ALLT KLART!!!! för idag , fortsätter lite i morgon! Nu ska jag förhöra Alex på svenska ord!!
Nu har jag suttit och sorterat papper, usch va tråkigt, har antagligen slängt sånt som jag inte borde men det skiter jag i, får väl fixa nya papper på det isåfall. Troligen så kommer det ju nya och banken har ju papper på vad jag förbundigt mej att hålla , hoppas jag !
Nu ska jag softa!!
Häpp!!!!

Lördag

Idag är det bara att fortsätta kommer nog att hinna en hel del , hoppas jag, nu när man har hjälp:).
Klockan är 9.10 och nu är det frulle som hägrar vi får väl se om mormor vaknar snart hon är 12-sovare som Boppa säger.
Frullen avklarades sen satte vi fart! Alexanders rum är klart, Boppas rum är klart, Vårt rum är klart & hallen så gott som klar!!! JIPPI!!
Det blir skit fint och ORDNING!!.
Eva och Musen kom hit och stannade i FLERA timmar och hjälpte oss, PUSS PÅ ER!!!! Så himla bra att få bärhjälp, och att mormor fick hjälp, svårt att klooooooona sig känner jag.
Det kommer att bli kalas toppen när det är färdigt, lite sortering och små plock i rummen uppe , förutom hallen/datarummet som kommer att kräva sin man!
Killarna har varit och lekt med kompisar så dom har varit ur vägen.
Mikaela stack på bio och vi käkade middag när killarna kom hem igen, sen var det bara att fortsätta.
Bernte krokna först , han har glott på burken med mormor, som vanligt, ;) jag kan aldrig sluta , tycker att det är kul? när det börjar arta sig!
Killarna vart jätte nöjda , dom har bara nyst allt vad dom kunnat i rummen ikväll, skoj!!
Jag har kroknat NU och klockan är bara 00.04. Sova och sen fortsätta imorgon
 HÄPP!!!!

Fredag, Kattas födelsedag!!!

Hemma igen efter ett faktiskt roligt men jobbigt dygn!! Tänk om det kunde vara så här 5 av 6 jobb dygn, då skulle jag kunna jobba kvar!!
Nu ska jag dricka kaffe och sen sätta fart. Ikväll ska vi till Norrtelje och gratta Katta patta!! Hon fyller 36 år , gammelkärring!!
Har idag sysslat med att arrangera övervåningen, möblerar om och har mej!
Mormor ska få mitt skrivbord och sen ska vi skaffa bokhyllor till henne. En byrå kommer det att bli också.
Hallen uppe ska bli ett datarum till Bernte och mej så vi får ordning på skiten!
Killarnas rum ska möbleras om också så att det blir lite bättre ordning där!
Snart ska vi sticka till Norrtelje hela högen, mormor blir hemma, vi ska gratta Katta! Smörgåstårta står på menyn, mums!!  Skriver sedan när vi kommer hem igen.
Helgen kommer gå i plockandets tecken, skönt att fixa så att det blir bra! För er som tänkt komma och hälsa på i helgen SÅ GÅR DET BRA I ALLA FALL, vi fixar och behöver dricka lite kaffe mellan ruscherna.
Mormor behöver lite prat så hon kan ta hand om er!
Nu är klockan 00.05 och vi har kommit hem!!! En riktigt trevlig och rolig kväll, tyckte vi alla, Tack Katta, hoppas du blev nöjd!!
 Sängen ropar på oss!!
Häpp!!!!

Torsdag och jag jobbar!!

Klev upp vid 5 efter att ha legat och sparkat sen kl 3 och inte kunnat sova! Kan inte fatta varför jag inte kan sova när jag ska jobba!!! Jag hade fått ett sms av Han om jag kunde börja 6,30 istället för 7,00 ,jag är ju nästan alltid på jobbet vid halv så varför inte !`?
Vi åkte till Bålsa och han höll ett föredrag, såna här dagar när det händer något så är det riktigt trevligt att jobba!!  Vi åkte till det nya stället efter och satt där och frös arslet av mej i 5 timmar, han väntade på elektrikerna och en värmepumpnisse, konstigt att de aldrig kan komma när dom ska.
Nu är vi hemma efter att ha varit på postens utlämningsställe i Vallentuna och hämtat paket, jag träffade Agneta Forsberg, Annicas mamma. Det var säkert 15 år sedan jag såg henne. KUL!!! Annica hittade jag på fejan förra veckan!!!
Nu sitter jag här och skriver, Sarah lagar mat, pratat med Milo har jag gjort också, men jag frös och var så trött så jag kan inte varit rolig att prata med.2 st till i samma rum också så det gjorde sitt till, SORRY SYRRAN!!!!!
Nu ska jag jobba lite.........
Blev inte mycket jobba, satt här nästan hela tiden!!
Chrisse frågade om jag ville med på Wheelskryssningen , jag skulle vara hundvakt men behöver inte, Elin måste fixa nåt bröllop så hon kunde inte åka , SYND!! Vore SKIT KUL; MEN JAG KAN NOG INTE LÖSA DET TYVÄRR!!
Nej , nu lägger jag ner, fryser fortfarande!!!
HÄPP!!

Ny dag nya utmaningar!

Nu skjutsa killarna, sen städa först fika, hjälpa Siv med att städa.
14.30 kommer en fönsternisse och ska titta på och lämna offert på våra rutor. TRÖTT!!!!!!!!!!
Jag och Mikaela åkte upp till Siv och röjde av. !,5 timma tog det alltså x 2= 3 timmar. Skitigt men nu är det rent och Siv hoppas jag får étt lite värdigare liv!  

Mockfjärdsfönster representrant var här och kollade och lämnade en offert. 130 tusen.
Får väl se vad banken säger.
Då är det ett helt byte, karmar, fönster (utåtsvängande) nya lister och 10 års garanti!
Allt jobb och fixat runt om det enda är bortforsling av fönster och skräp, det gör vi själva!!!
Nu matlagning och ätning!
Eva och Göran är hemma!
Jag ska packa ,Bernte hämtar Berits bil och kör ut Denise bil till verksta´n i Bro !!
Immorgon ska jag börja jobba redan 06.45 vi ska till Bro , han ska föreläsa!!!
Nu ska jag göra klart och sen sova!!
HÄPP!!!!






















ev


Tandläkardag igen!

Nu är vi uppe, Boppa sitter här brevid och ser söt ut. Snart ska jag skjutsa dom till plugget. 10.30 är det tandläkaren igen som gäller. BLÄ!! Vill inte men måste väl antar jag. Strax kaffe ,laddar det när jag åker med killarna så är det klart när jag kommer hem.
Tandläkaren avklarad för denna gång, tillbaks igen 9/2 , och då ska det vara helklart säger han, 26/11- 08 har jag hållit på sen!!! 
Fredde har varit här och levererat förstoringarna, BLEV KANONBRA!!!! Kul, finns att beskåda i vårt matrum.
Nu blir det städning och raggmunkstillverkning . Mormor har rivit potatis, och Bacon ska stekas + gräddfil,rödlök och rom. MUMS!!!!!!!!!!!!!!!!
Maten klar och uppäten, gott!
Sitter nu och väntar på att en kanin ska bli hämtad, 2 inackorderingar kvar bara.
Har tagit bort adventstakarna och satt upp de gamla lamporna igen.
Har kollat möjligheterna att möblera om lite i killarnas rum, den finns tror jag , värt att prova!
Nu ska jag flytta kort och göra en mapp som jag ska lägga ut på FEJAN!
Häpp!!

Eva och Göran är på väg hem tror jag.
Imorgon städa hos Siv kl 11.30 ska jag vara där tror jag!
HÄPP IGEN!!!!!!

Återigen Måndag!

Sov till 7 och Alex fick lite panik, HUR SKA VI HINNA!!! Han vill alltid vara ute i god tid. Visade honom att vi hann, och han blev lugn. Han förstod att det inte tar så lång tid om man bara gör det man ska göra i lugn takt, man behöver inte stressa runt, det går inte fortare i alla fall.
Jag och mormor fikade och pratade om Boken " 7 år i Tibet" hon har alltid pratat om den boken och att hon gillade den så mycket. Gick in på CDON och slog upp den, !! Nu är den beställd på film, vi skulle gå och se den för flera år sedan men när vi väl kom till skott hade den slutat att gå!! Nu kan hon glana när hon vill så fort den kommer.

Nu ska jag ta tag i allt här hemma, ev åka till Siv och fräsa av hennes skit också!!
SEG , med detta ord kan jag sammanfatta denna dag!! Har inte haft lust att göra någonting, fotbollsträning mellan 17-18 Bernte får åka. Djur ska gå hem, Middag blir det inte förrns efter fotbollen.
Imorgon ska jag till tandläkaren, får se om jag hinner med Sivs lgh då, idag har jag inte haft någon lust!!
Nu är klockan 21.44 och sängen ropar . Fredag ska vi åka och gratta Katta som fyller 36 år , DET ska bli kul!!! HÄPP!!!!

Äntligen hemma!

Klockan är 13.20 och jag är äntligen på hemma plan igen! Det är tufft att vara där så här länge, skönt att man får lämna stället och inte sitter ffast jämt där. Nu duschen, Bernte är och hämtar Siv så hon får lite sällsi och mat i sig.
Duschat äntligen , kollar just nu på killarnas 10 km klättring på skidor, kul att se , jag blir så sugen på att åka skidor bara när jag ser det. Bernte "puckot" har slängt mina skidor.
Ja Eva , jag tror fan att jag ska det, om inte annat så kan jag åka till Torpa och åka för där brukar det finnas snö. Kul att ni har det bra!!!!
Nu har vi skjutsat hem Siv och snart är det sängen , efter Bones,  som hägrar.
I morgon eller på tisdag ska jag åka och städa åt Siv, hon klarar det inte själv längre!! Ja ja det blir nog bra!!
Kanske att Siv åker med när Bernte ska till Kläppen, det är bara 2 mil ifrån Transtrand. verkar ju helt sinnessjukt att jag ska behöva åka resan tur & retur i onödan , ELLER HUR!!!??
Nu har vi kollat Bones, tänkte snart lägga mej, tror att jag släpar med mej mormor till Siv när jag ska städa så gör jag 2 flugor på smällen, Siv får rent och mormor luftombyte!!
Roligare än så här blir det inte idag!
 HÄPP!!

Jobbar lör 07-00- sön ca 12.00 !! Usch!!!

Bernte den gullige klev upp med mej i morse också, satte på kaffe och startade min bil. Tackar , ÄLSKAR DEJ!! Kom till det här stället och såg vad jag hade framför mej, STÄDA, i morgon ska han ha visning och ingen hade förberett ett skit.
OCH SKIT var vad det var!!! Överallt.
Nu har jag undervåningen klar , ska ta tag i övervåningen när jag orkar!!
 Måste tyvärr görat, han sitter och lägger kort på datan, kul kille , detta måste ta slut snart.

Hittade en gammal kompis på fejan , skitroligt Annica Forsberg, inte igår kan man säga !!
Flera djur har gått hem , nu är det inte många kvar, en ny bokning i påsk och kristihimmelfärds helgen, kanon!!
Klart men jag hade inte putsat fönster!!!! ÄT BAJS!! -20 grader ALDRIG!!!!
Sitter fast här tills 12 i morgon tror jag, Jonas skynda dej!!!
Kollat på film och inget mer.
Mormor har varit på middag med Leffe och Helene hos hennes föräldrar, pappa fyllde år , är jag rätt uppdaterad! ?
Struntar i detta för idag har inget att säga!!
HÄPP!!

Sista dan på jobbveckan , fast den var kort!!

Upp med killarna och skjutsade dom till plugget, har ätit frulle och ska nu fixa djuren! SEG SOM SJUTTON IDAG; PANNKNACK!!!!
Försökte att vila till kl 10.30 , gick så där, telefonen ringde flera gånger. Upp , mer kaffe och en fruktsmootie, sen städade jag.
Bernte kom hem och vi drog iväg till Ekerö för att köpa halm, hö och sågspån. 205 kr mot säkert 700 kr på djuraffären.
Matlagning Biffstroganoff med ris.
Bernte köpte hundmat och hämtade sitt nya körkort och den ena sonen Boppa .
Alex är hos Aria och ska hämtas vid 19.30.
Jag gjorde rent till alla djur, skönt att ha det klart.
Nu ska jag softa , jobbar imorgon och måste packa, ev till kl 12 på söndag. hoppas inte!!!! Jonas satt lite kört till. Frugan i Londan, flygen inställda och ingen barnvakt. !!!!
HÄPP!!

GRATTIS NINA PÅ 19 ÅRSDAGEN!!!!

Första skoldan efter jullovet!!

Hem efter mycket om och men, bilfan startade inte batteriet slut. Bernte fick komma och starta mej, TACK FÖR DET:) Nu städartagen som vanligt!
Duscha står på programmet sen storhandla , BLÄ, Mikaela får hjälpa mej sååååå tråkigt att handla mat!
Storhandlat, ätit och glott på burken .
NU SOVA!!!!
 Häpp!!

Röd jobbdag!

Fy fan va kallt- 25 grader när jag kom till jobbet, fick hjälpa Jonas att få igång bilen med kablar. Tur att värmaren funkar och hoppas att den gör det i morgonbitti också.
OM jag kommer hem, det finns ingen som kan jobba imorgon , och detta sköts så JÄVLA DÅLIGT!!!!!!!!!! Han skiter i det och det är hans uppgift att lösa sådana problem, han har tagit på sig det själv och sköter inte sin uppgift kan man säga!!
Jag har skickat ett mail till Tarja , får se om hon läser sin post på röda arbetsdagar. Jag har ingen lust att sitta fast här ett dygn till. Jonas berättade att nu snart är han på väg att lägga av, han tänker gå ner på halvtid, om han blir grinig , vilket är troligt så säger han upp sig!!
Sov dåligt som vanligt, Bernte hade satt på kaffe när jag kom upp ur duschen i morse, min bil gick han ut och startade också så att den var varm och go när jag skulle åka , TACK FÖR DET GULLGUBBE!!!!
Jo, sin mail svarade hon inte på förrns i morgon, fick ett automat mail tillbaka. Fanskapet ligger och trycker fortfarande, inte en tillstymmelse till att ta tag i bitarna, jag vill inte bli kvar här. Han hade en på G det är det enda jag vet. Klockan är 16.28 och här sitter jag. Kallt som fan fortfarande. Även inne här ska tjuvhöja värmen tror jag,.......
Höjde värmen och nu är det lite drägligare!
Dottern den äldsta ska komma och jobba, bra, jag ska hämta henne i Vallentuna så hon slipper att gå hit i kylan. HOPPAS bara att bilen startar men det ska den väl om den får stå på lite värme?!
Pratade med xet i telefon, hon behövde snacka av sig lite, det grämer mig att jag inte kan göra mer , sitter lite på 2 stolar fast det är hon medveten om , vi snackade om det också! STACKARS SATE!
 Minsta ungen har varit borta sen i sön, och imorgon BUP möte som inte blir av.
 Fy fan vilken jobbig sits de sitter i.
TACK O LOV att det inte är jag och mina !!!!
TACK, TACK!!
Nu lägger jag ner för idag har suttit här tillräckligt tror jag .
HÄPP!!

Tandläkar dags!

Uppe och nästan gråter, FY FAN, tandläkaren idag, om jag inte kommer ihåg fel så är det kronbygge, vilket medför rensning av kanaler ,aj aj aj . Kaffe drucket och nu åka. AJ!!!
Usch, 2 timmars pina! och betalt ska dom ha också rejält dessutom.
Hjälpte Svärmor att handla , vi tog lappen och drog iväg själva, när vi kom tillbaka så dammsög jag åt henne . Hon hade lyckats slå sönder ett glas och spridit det i hela lägenheten.
Eva och Göran hade kommit till hotellet på Madeira!! Skönt för dom.
 Bernte var och köpte slalomskidor,pjäxor och stavar. Nu är han lycklig!!!!
Jag har städat och slängt ut granfan, feber har jag lyckats få också, som vanligt efter tandläkaren.
Nu är det mat men jag vill inget ha.
Har just i detta nu lagt på luren, jag har pratat med Esthers matte Linda, hon är så nöjd och glad över henne.

Packat inför morgondagens jobbdygn , inte roligt, och funderar på att gå och lägga mej vid 22-tiden istället för tidigt. Kommer ju i alla fall att sova som skit för att jag ska jobba. Massor av kläder är medtaget, man vet ju inte vad som ska hända, känns som att hela hushållet är medpackat i fall utav att och om.

Lägger ner nu i alla fall och det nästa jag kommer att göra här hemma är att skjutsa killarna till skolan torsdag morgon!
HÄPP!!

Måndag och ny vecka !!

Upp kl 9 jag har haft Boppa brevid mej i natt, han ville sova där för han kunde inte somna igår kväll. Mamma smälte, ok då måste du gosa. Ja ja jag gör väl det då.
Frulle och alla djur har fått sitt, hemgång och ankomst.
 Kl 14.30 ska vi gratta Siv som har fyllt 79 år men man kan tro att hon är äldre än mormor.
Bernte har åkt och handlat och jag har duschat och förberett middagen som ska vara idag.
Kycklingfilé med ris och Currysås, smaskens!
Nu har jag skrivit lönen för dec , inte så pjokigt trots 2 sjukdagar.
Hemkommen igen, där var det snurrigt värre, jag säger då det , då det.
 Nu blir det spisen och matlagning till alla , Bernte ,Mikaela och killarna är och handlar en dammsugare som förhoppningsvis suger UPP skiten , inte bara FÖSER det framför sig!
Vi bestämde oss för att gå på bio, mormor ville inte följa med. Vi gick på Göta Kanal, kom på när vi satt där att Eva och Göran hade sågat den vid fotknölarna. Jag förstår varför, se den inte slöseri med pengar. För oss 475 kr för biljetter ca 200 kr för förning. 30 kr för parkering. Ja ja nu har vi gjort något, jag vill se FARSAN nästa gång . Nu sova!
 HÄPP!!

Vad händer idag då !?

Upp och fixa djuren, frulle med alla , Bernte ,Boppa och Mikaela ska dra iväg på Haninge cupens slutspel. Jag kan inte hänka ,en massa djur ska gå hem.
Ha det så kul på sjön ,Milo!!!!
Städat och släppt hem djur. Nu blir det fika igen -8,7 grader , ganska myggfritt med andra ord!
Ska fundera ut vad det ska bli till middag, nästa projekt ! 
Ligga här bakom och steka är väl inte nåt man drömmer om att göra nu kanske!
Men snart är det dags igen!
Djur har gått hem och just nu har Alex påbörjat sitt projekt i köket, isglass i flera smaker! Spännande, Haninge folket är på väg hem och snart blir det lasagne!
Ätit, fler djur har gått hem, nu glott på tv och om 1 min sova!!!!
HÄPP!!


2 januari !

Bernte och Boppa upp tidigt, fotbollscup 1 förlust och 2 vinster, spelar i morgon också!
 Alex hjälpte mej med djuren, köpte hö,halm och spån. Hela dagen tog det att göra rent i alla burar, i alla fall 4 timmar. I lugn takt.
 Nymark och Karin var här och hälsade på, kul det var läääänge sedan.
Alla ungar ,stora och små gick på Rasmus på luffen, dom tyckte att det var kul sa dom i alla fall.
Bernte och jag åkte till Hjortens och fikade när de andra var på teater, KUL tyckte i alla fall jag!!
Nu har vi glott på tv och sängen ropar!!
Detta var snabbversionen av denna dag.
Juste Mikaela kom hem från Sveg!
MINA 3 !!!!!!!

Häpp!!!!

NYTT ÅR nya utmaningar och möjligheter!! ??



Klev upp kl 9.00, kaffe och djurmatning, Bernte promenerade på bandet.
 Städat och nu har mina gullefjun vaknat också.
 Elsa är helt galen, Boppa undrade precis - Vad har hon fått för dryck då!??
Nu äggfrulle!!!!
Kom precis hem från en vinterpromenad. Killarna åker grillor och mormor hade  tur,  Nyårskonserten att skylla på, så hon slapp gå med.
-8,5 men faktiskt skönt.
Tog lite vinterträdskort ska lägga in dom här, så fint med snön!!



Skridskoåkning på topp just nu!!!!

SKÄLBYGÅRD!!!!!!!!!!!!



SURT SA RÄVEN OM RÖNNBÄREN!!!

NU HAR VI SMASKAT I OSS PEPPARKAKOR MED BLUE MÖGELOST OCH KAFFE!!
Riktigt gott!! B
ernte ska få skala den rökta laxen som vi ska äta till middag idag med kokt potatis och sås!!

Middagen avklarad, vi ska ta med mormor i bilen och åka en sväng här i Skälby och glana lite, det tycker hon nog är roligt!
Tidig säng blir det idag, Boppa har fotbollscup i Haninge i helgen måste väl åka ca 7,45 , sen ska han hinna hem för att åka till stan och gå på Rasmus på luffen med ALLA syskon. Mikaela , se till att hinna hem i tid!!!!!!  

Nu har vi varit på tur med mormor i bilen och kollat runt i Skälby, många ställen som är fina och kul nu med alla lampor som är uppsatta!!

Fikat, släppt hem 2 marsvin som kommer tillbaka på Måndag ? Varför åka hem!?
Killarna och Bernte sover, jag har fixat alla papper till bokföringen år 2009 , bara att skicka in till revisorn för inknappning. Skönt att a det gjort så slipper det hänga över mej.
Nu ska mormor och jag sova också kl är 22.05 , upp tidigt i morgon . 
HÄPP!!!!

RSS 2.0