Nyårsafton 2011

Upp kl 9 Bernte hade fixat utedjuren, vi hjälptes åt inne i djur-rummet. Frulle och sen ner och fixade iordning lite mera. Bernte dammsög jag fixade det sista. Duschade och nu är det KISTA CENTRUM som hägrar!
Vi var där och handlade lite, Bernte började må illa . Väl hemma blev det race på muggen. Han frös och mådde urk. Tog det väldigt lugnt gjorde vi iallafall. Birgitta kom hit efter jobbet., KUL!! Mormor Birgitta, Bernte och Alex kollade på raketer. Jag och Boppa var inne, Boppa ont i magen och satt på skithuset, jag höll honom sällis. Han började frysa han också. Birgitta åkte hem efte tolv slaget och vi gick i säng. GOTT NYTT ÅR!!

Näst sista dagen detta år!

Upp tidigt, en kund på obestämd framtid. Massor med hemgångare och hitgångare!
Städa gjorde Bernte.
Tack för det.
SKÖNT MED HJÄLP!!
När jag var klar med alla måsten så satte jag mig och läste ut boken jag började på i går kväll. KLART!
 Det var hon Natascha som blev kidnappad! BRA men hemsk, STARK tjej!
 Nu slappa sova tidigt EJ PÅ HUMÖR!
Brinner av snart på ALLA !
Jävla egoister!
Så trött på SKIT.
Finns ingen som är så jävla skitdålig som jag TYDLIGEN!
Säger bara ÄT SKIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Torsdag och den sista detta år!

Klev upp kl 9 , jobba med djuren, nästan hela dagen, STÄDADE och fick besök av Kimbas ägare. Köpt tvättmaskin med Denise. MASSOR ATT GÖRA , hinner inte med nästan. Idag har jag varit stressad kan jag lova, brukar inte vara det så att jag känner det men NU var jag det, En lika jobbig dag imorgon kommer det att bli. Sova tidigt och hoppas på det bästa. Många djur och mycket som ska förberedas....... SOV GOTT!!

HMMMMMMMMMMMMMM...............

Vaknade tidigt eftersom att en kund skulle komma kl 8, väckte Alex så han kunde hjälpa mig med Olle. Olle vaknade och låg och klappade på mig sen lade han sitt hövve mot min arm och bara gosa..... SÅÅÅÅ MYSIGT!!
Alex tog över jag ut och fixade med djuren och VÄNTADE kl 9 DÖK KUNDEN UPP. INTE ok. Varför leker folk med andras tid! ?
Skitsamma nu, in och fikade, då hade Elin vaknat upp och hämtat Olle, hon mådde bättre idag. Städade av och fixade lite, storhandlade med Bernte. Sedan blev det tv tittande, Grabben i graven brevid. Bra film tycker jag. Nu sova!

Vanlig jobbdag!

Upp kl 7.30 , Elin mådde dåligt så jag hämtade Olle och lade honom i min säng. Inte ville han somna om Alex kom in och vi låg och hade kvalletid. Alex gav Olle gröt medans jag tittade till djuren, in och drack kaffe och sen tog Alex med sig Olle upp i rummet. Jag fixade kunder och djuren, när det var klart fick Olle sova middag. Alex passade medans jag gjorde klart. Olle vaknade då fick han mat och sen blev det en prommis med Farbröderna i vagn när jag städade av. Sova igen och då passade jag på att laga middag! Elin och Chrisse åkte in till Akuten för att kolla upp magen. Vi fixar Olle. Nu sover han efter att ha varit och röjt järnet, käkat mat, och ätit nattvälling! Kunder har kommit och gått. Nu är jag ganska slut , bara duscha kvar tror jag! Sov Gott !!

 VAD SKULLE JAG GÖRA UTAN MIN FINA ALEX, HAN HAR VARIT EN KLIPPA IDAG INGET GNÄLL UTAN BARA GJORT DET HAN BLIVIT OMBEDD ATT GÖRA. MIN älskling! TACK för att du hjälpte mig idag.

En annan annandag!

Upp kl 9 , sovit länge. En bur har blåst sönder kaninerna i den rymt. Tog ett tag att hitta på dem igen. Fixat med det , tagit emot djur, mockat. och nu är det äntligen städat. 16.15. INGEN ORK; LUST ELLER ENGAGEMANG! Snart ner i duschen.

Juldagen!

Sov till kl 9 sen upp och drack kaffe, ner till djuren och fixade Bernte och jag hjälptes åt. IN och sen slöade vi ett tag, jag kollade på Chrisses film, Hotell Gyllene (Kn) Orren. Hans bli är med där. Städade av när folket lättat till ÖN, lagade till käk och nu är vi nyduschade och på väg till V-tuna!
Birgitta och Linneá dök upp där också! Fikade och sen stack vi hem. Gav hundarna mat och sen tog vi med mormor in till STOCKHOLM för att hon skulle få se alla ljus.


TYVÄRR så var renarna inte tända i Sergelfontänen . men hon fick se mycket annat istället.

 Kul grej för henne tror jag. Hade ju varit svårt för henne att själv lyckats ta sig dit!

 
Hem och kröp ner tidigt!

Julafton!

Dagen D för alla , jag kan hoppa över den. Låg kvar i sängen tills klockan blev 9.30 Upp kollade av alla djuren och sen in för julfrulle.

Tomtegröt och kaffe för min del. Sedan ut till djuren igen och fodrade , plockade skit som kommit fram EFTERSOM att det inte fanns NÅGON snö kvar. SKIT! Lerigt upp till öronen. Nu har vi fixat bort leran här inne och det är väl duschen som hägrar sedan. Mat lär det väl bli också. EV några julklappar till folket. Återkommer -----


Känns konstigt med blommande rosor på julafton!!
Mormor och jag åkte till kyrkan och tände ljus. Morfar Knutte, Farfar Bosse och Gmormor Agda fick lite lyse.

Hem och fixade med maten medans resten kollade Kalle Anka. Käkade, gjorde djuren även hundarna. Öppnade julklappar.

OLLES FÖRSTA JULKLAPP!!
 


ELIN KÄMPAR FÖR ATT FÅ SIN KLAPP!! EN SYMASKIN!



Jävla tejp tänker MORMOR!!
Birgitta och Linneá kom en sväng på kvällen. Tror nog att alla är nöjda. Jag är det iallafall, Ska få åka på kryss i LYXHYTT 1/1 -2/1 med min kärlek Bernte Brännström! KUL ska det bli! God Jul alla och God fortsättning!

Dagen innan dagen!

Upp vid 9 och satte fart, massa kunder. Städade av, lagade köttbullar, Jansson med och utan anjovis. Förberedde resten. Elin och killarna klädde granen. Mikaela och Rille var här och fick sina julklappar. KUL! Lite Glögg och glanat på burken. NU ÄR DET JULAFTON och det är väl lite dags att sova kanske! KRAMAR till han den snygge Krya på dig och hoppas att du får komma hem snart! God Jul!!!

Min älsklingsmormors 91 -års dag!!!

Killarna och jag sjöng för mormor imorse, hon fick lite paket och kaffe! Det var nog uppskattat tror jag. Städat av igen och stylat mormor. Tagit emot djur och nu väntar vi bara på att de första ska komma! Massa kunder kommer också att dyka upp under dagen/kvällen. Elin har varit och fixat en gran nu ska den bara in ikväll eller imorgon!


LEDIG!!!!!!!!!!!!!!!! till och med 3/1 2012

Hem tidigt, Nilla kom kl 06.15 SKÖNT, nu var man ledig då tills nästa år. Hem iväg med Boppa, städat, tagit emot djur, fixat med djuren, smörgåstårtor, handlat ingredienser till dessa. Elin fick göra dom, hon ville vara med och göra men fick fixa dom själv. DELEGERING!
Storhandlat julmat! INGA människor i butiken. SKÖNT!!!!
Killarna har jullov. Dessa 2 gynnare slängde förövrigt Snöboll på en bil här ute, tillsammans med 2 kompisar. ALEX gjorde det inte men var med. Han sa att de skulle låta bli men det sket dom i.
Tjejen stannade och ringde på dörren och frågade om det var mina ungar som slängde snöboll.
Jag for ut och vrålade på dem.
Alex kom de andra stack runt huset men kom fram efter att de hört hur förbannad jag var.
Mina åkte in, polarna fick gå hem.
Mina fick gå till tjejens hus och be om ursäkt och be henne ringa mig så att jag fick veta att de varit där. PINSAMT men lärorikt tror jag!
De gör nog inte om det!?? HOPPAS JAG.
Tjejen ringde och var förvånad att de kommit och bett om ursäkt.
Fattas bara tyckte jag, ursäkten godtages.
Nu sova!

Jobbar sista dygnet detta år!

Jippi , snart fri tills 4 januari. Till jobbet på morgonen , det har inte hänt något, bara glanat på burken och igronerat samtal på telefonen. Folk har kommit på att deras djur existerar. JAG HAR FULLT INNE! Längtar efter soffan så det blir ny dag snart. Vet inte hur jag ska hinna med allt. Städa och julhandla men först mormors 91-år dag. det ligger på mitt ansvar att fixa allt och det blir tydligen en massa folk. SOVA BEHÖVS.

Måndags jobba!

Upp och iväg med Boppa, ont i foten, har nog trampat snett. Det får gå ändå!
Till kneget efter att ha intagit kaffe. J
obbade i den kåken från 9-14 utan rast.
Hämtade upp Boppa i simhallen på hemvägen. Alex hade kommit hem från utflykt till stan med klassen, det hade funkat!
Städade hemma, tog emot djur, lagade middag!
Packade inför sista jobbdygnet detta år. SKÖNT!
 VI HAR MAL, SKIT! Anticimex ska kontaktas, det är flygande hanmalar vid tv`n Får nog börja i mormors rum och gå igenom ALLT! Jag har ju inget annat för mig! SKIT SKIT SKIT!!
Sova nu orkar inte bry mig om det nu!
SOV GOTT!!

Seg Söndag!

Vaknade klockan 9 , då kom Elin upp för trappan med lilla Olle.
 Hon hade gjort frulle och vi fick Olle som väckning. Tyvärr så blev han lite ledsen, då han åkte upp i en hylla. Inga ytterligare förklaringar. Glad blev han iallafall tillslut.
Upp käka frulle, Chrisse hade kört Gurraberg linjen på morgonen och höll sig undan.
Bernte skjutsade Boppa och Andreas E till Kista , Boppa skulle bjuda honom på Bio Gullkille.
När jag hade städat klart kom Bernte och hämtade mig, vi åkte tillbaka till Kista och handlade persenter till Mormor under tiden som bion gick! . KLART MED DET!
Hem och fixade middag, Pyttipanna fick det bli.
Nu har vi glanat på Harry Potter, Tyvärr inte hela, får se första snutten en annan gång!
Snart sova hoppas jag trött som attan.
Jobbar på nya imorgon ett gäng timmar sedan hos det vanliga på TIS .
Inackorderingarna börjar strömma in denna vecka, FULLT I DJUR-RUMMET!!
Glanat på hon med dagboken. Klockan blev mycket nu sova , städjobba imorgon och få pröjs för det ! Natti natti!

CUP! I V-tuna!

Vaknade kl 6.45 ont i pallet som attan, feber och mådde som en hund i en brunn.
Upp med resten för frulle, matade djuren.
Jag åker inte med. Boppa blev ganska besviken han hade räknat med hela ligan!
Ja ja vad gör man. jo tar ett par alvedon, skickar iväg gänget och väntar och ser om det går över. Jag stack efter.
3 matcher såg jag, sen åkte jag hemåt med stopp på STADIUM för att byta hans overall.
Killarna gick vidare till final, som blev SILVER!!!!!!!!!!!! Sumpan vann, de hade anmält ett bra lag i förhållande till cupen, vågade väl inte förlora? Kanon spelat killar ni är skitduktiga!
Hemma förberedde jag middagen då det skulle vara hungriga snubbar som kom hem.
Grillade och trixade. GOTT BLEV DET.  
Morsan , Birgitta och Linneá kom och grattade grabbsen.
Nu har vi suttit och glanat på burken och klockan är 21.30 skittrött.

Alex och Boppa blev TOKBESVIKNA på en person idag. Jag håller med FULLT UT, DÅLIG STIL. Alex grät och var jätteledsen. TÄNK om folk kunde tänka lite på annat än sig själva, det är inte lätt för någon som är 11 och 12 år gammal att förstå vaför någon beter sig som om den  GLÖMT bort dem. SKÄMS!







Görans senaste projekt! ÄCKELTOAN, måste nu byta namn. Fintoan får det bli! Tack MUSEN!!

Boppas födelsedag!

Hem och sjöng för Boppa, han fick öppna ett paket innan skolan. En ziperall, som tyvärr inte höll mer än 2 användningar. Besöka STADIUM blir det alltså! SKIT! Städade, handlade lite och sen kom Berit och Siv och firade Boppa och Alex. Nu är klockan 21.40 och det är dags att knyta sig. Fotbollscup i morgonbitti i V-tuna. Sedan mera kalas! PUST! Sov gott!

Jobbar åter i Angarn!

Upp och iväg efter duschen, inte mycket har hänt! Trött och frusen, man blir det av att ingenting göra. Hoppas på soffan snart!

Innan jobbdygn, 2:a jobb passet hos nya.

Upp FÖR TIDIGT, Berntes jävla telefon som han inte förstår sig på TJÖT kl 4,30. HAN KUNDE INTE STÄNGA AV DEN, FICK TILLSLUT UR BATTERIET, då var det försent jag var redan så vaken! Upp och duschade, iväg med Boppa , hem drack kaffe, åkte till kneget, städade i 5 timmar. Hem då var muggen klar, SKITFINT MUSEN!!!! Tack så mycket. Vad skulle vi göra utan dig? Jo, skita i en ful, illaluktande äckligt skyffe!
Städade när jag kom hem, matlagning, hämtade Boppa , ICA och handlade, åt , tog emot djur. Kaffe och nu softa lite fast först packa inför jobbdygn! SJUKT ONT I BENEN, TRÄNINGSVÄRK. Av att städa?? Mycket djupa knäböjningar har det varit i 2 dagar, får BACKA nerför trappen! Sov Gott!

1:a dagen på nya kneget, extra!

Upp kl 6 iväg med Boppa tidigt, han skulle lussa för skolan.
Hem fika och sen vart det dags att åka till extrakneget. Alex sjuk, så han fick vara hemma feber och ont i halsen!
9 -13.30 städade jag som en tok, fattar inte hur jag ska kunna få 10 timmar i veckan att bli 10 timmar.
JAG ÄR FÖR SNABB OCH EFFEKTIV helt enkelt. Får börja maska.
Plockade upp Boppa som slutade kl 14, hem fortsatte städa hemma, Göran jobbar på :) blir skitbra.
Bernte fixade middagen , lämnade hem djur och sen ut med hundarna.
 Iväg med Boppa iggen, vi satt i bilen och hängde ett tag.
JÄTTEFINT LUCIATÅG bjöds det på. Hem och fikade nu är det slappa ett tag som gäller sen sängen, jobba igen imorgon på extra kneget.
SOV GOTT!

Alexanders namnsdag!

Idag gick jag upp 06.30, inte så farligt faktiskt. Sjukt ont i ryggen och höften. Magen också fast jag vet inte om det är träningsvärk, hur jag nu kan ha fått det, eller något annat.
Iväg med Boppa och sen hem och käka frulle. Alex gick till skolan. Musen kom hit och fortsatte jobba. Mormor skjutsade jag till klipptanten, nu är hon fixad. Hem och gröt till lunch. Barnvakt till Olle, Alex kom hem ont i halsen och lite feber. SKIT!
Snart hämta Boppa för att skjutsa honom till trumlektionen! INGENTING hinner jag idag!Telefonen ringer hela tiden, massa bokningar!'
Nu har jag bara mellan 3-6 platser kvar inomhus i jul!
Skjutsat Boppa till trummorna, Boppa till fotbollen. Alex 38.2 i feber. Middagen är klar snart ska vi hugga in på fikat!
Klar med fikat, mätt i alla hörn. Sova nu imorgon ska jag iväg och jobba på extrajobbet för första gången. Börjar med personalmöte. Sedan på lussefirande och det får vi se om vi lyckas gå på bägge päronen. Kunder som ska komma och hämta vet ej riktigt när! Sov gott!

Andreas namnsdag!

Upp kl 9 frulle, försökte mig på havregrynsgröt men det gick inte alls. Morsan och farsan har förstört det. Varje fredag fick vi det till middag när jag bodde hemma. Troligen inte men ofta känns som varje fredag iallafall. Städat av kåken och ska till duschen nu, Åka iväg och kolla klappar tror jag. INTE på topp idag kan jag säga, besvikelsen det är nog det som gör mest ont.
Alex kommer hem idag och Andreas ska hämtas från Andreas. Han har namnsdag idag det lilla sötnosen. Får väl se vad dagen bjuder på i övrigt. Daniel är det idag!
Julklapparna är nästan klara. Killarna och Olle + mormor är de som är kvar. Mitt jävla kort funkade inte på en affär som vi var på, 2 affärer innan funkade det på och det fanns pengar. Bankomaten inga problem. Jävla skit jag vill ju ha min bonus som jag får när jag handlar på kortet många tusenlappar missade jag . SKIT!
Snart matlagning, Alex har inte åkt ännu från Karlstad, han kommer inte att vara hemma förrns tidigast 21 ikväll! Längtar efter honom.
Alex äntligen hemma , han har fått öppna sina paket. Hoppas att han gillade dom. Fira med tårta får vi göra imorgon God natt!

ALEXANDERS FÖDELSEDAG!!

Vaknade kl 8 av att Bernte hade bestämt att alla skulle upp då. Lika bra att göra det då. Frulle med alla sen stack Chris till Fredells , Bernte, Andreas och Boppa till Media Markt , Elin , Olle och Argos på promenad. Jag var hemma och städade av kåken. Ett tok astmaanfall resulterade det i. Skit samma.
Vi åkte till ICA MAXI i Häggvik och storhandlade. Kul med en annan affär någon gång. Några julklappar blev det. och 5000 kr fattigare. Köpte en ny brödrost också, den gamla antingen eldade upp mackorna eller så blev de fisvarma.
Hem och då bestämde Boppa sig för att sova hos Andreas inatt.
Bra då vart vi barnfria. Bernte och jag skulle kunna göra något utan att bry oss om ungar MEN han valde att gå till Kolboda festen istället. Hela dagen har han velat fram och tillbaka om att gå. Sur och grinig, Från början var det meningen att han och jag skulle göra något tillsammans HAN OCH JAG , men det ändrade sig för ett par dagar sedan.
KAN BARA SÄGA BESVIKEN men jag borde vara van. ALLTID slutar det så här när vi ska göra något.
ALLA ska med och jag kommer aldrig mer att planera något på tu man hand. Funkar inte tyvärr.
Känns inte så kul när det inte blir som vi planerat , jag vet hur det blir och det kan jag vara utan. PISS. Jag går och lägger mig.

Min namnsdag idag!

TACK BÄSTASTE TATTI!!
Ja, Anna-dagen idag då! Upp med killarna som skulle iväg. Alex ska direkt efter skolan åka till Karlstad där han ska spela matcher i badminton. Han kommer hem på söndag och kommer alltså vara borta på sin födelsedag! Känns så där, både att han ska vara borta på sin dag och att han ska åka bil med någon annan i detta väder. Men vad säger man? Du får inte åka för att det snöar!? Nä inte läge för det.
Jag är orolig fast jag måste lära mig att gilla läget FAST att jag inte VILL.
Kräksnöar gjorde det iallafall i morse nu har det lugnat ner sig lite .
Kaffe och smörgås har trillat ner i magen , nu sätta fart.
Ev ska jag passa Olle idag .
Japp Olle passad.
GULLUNGE SOM JAG ÄLSKAR DEN LILLA KILLEN. Ska bli så kul att få älska en liten kille till snart!
4 månader kvar!!!!
Syrran kom hit. Så roligt att ha fått tillbaka henne.
Hämtade Alex och skjutsade honom till Komethallen . Han skulle på badminton grocks i KARLSTAD. Framme 20.15 Allt hade gått bra.
Angeliqa kom hit och hängde. En mysig tjej , Olles Gudmor, Chrisses kompis.
Lite vin och skitprat.
Syrran och jag var i Kista också.
Köpte massor med presenter till Boppa och Alex som har födelsedagar.
Leffe kom hit en sväng och fikade också! KUL!
DESSUTOM FICK JAG MIN SKATT TILLBAKA .Lite grann över en halv hundring. Tackar för det! :)))))))))))))))))- Sov gott!!!

Frusen dag! Skönt att det är MARKEN jag menar!

Upp och trött som sjutton, ont i halsen lite grann. Iväg med Boppa .
MORMOR BAKADE HENNES BERÖMDA PEPPARKAKOR.
Städade av lite och sen gled jag runt resten av dagen.
Lite barnvakt åt Olle och hämtat ungar.
Packat med Alex som ska till Karlstad på match i helgen fre-sön han kommer vara borta på sin födelsedag på lördag! Hoppas att han får kul.
 Inget samtal från K-Rauta om badrumsmöblerna har kommit. Vi ringde och eftersökte men de visste inte. Massor av paket hade kommit men det var sent så de hade inte hunnit packa upp. FAN om det inte kommer inget mer skit TACK!
Pratade med min BÄSTASTE TATTI länge nu ikväll. Blir alltid på bättre humör då. SAKNAR DIG TJEJEN!
Glanat lite på burken och nu ska jag i säng!

Frusen dag! Skönt att det är MARKEN jag menar!

Upp och trött som sjutton, ont i halsen lite grann. Iväg med Boppa .
Nya jobbet ringde och erbjöd mig att jobba extra åt en annan kund. Även ett heltids uppdrag hos annan kund. Tackade nej, just nu men bad att få se arbetsbeskrivning och tider innan slutgiltigt svar lämnas. YES! det rullar på.  
MORMOR BAKADE HENNES BERÖMDA PEPPARKAKOR.
Städade av lite och sen gled jag runt resten av dagen.
Lite barnvakt åt Olle och hämtat ungar.
Packat med Alex som ska till Karlstad på match i helgen fre-sön han kommer vara borta på sin födelsedag på lördag! Hoppas att han får kul.
 Inget samtal från K-Rauta om badrumsmöblerna har kommit. Vi ringde och eftersökte men de visste inte. Massor av paket hade kommit men det var sent så de hade inte hunnit packa upp. FAN om det inte kommer inget mer skit TACK!
Pratade med min BÄSTASTE TATTI länge nu ikväll. Blir alltid på bättre humör då. SAKNAR DIG TJEJEN!
Glanat lite på burken och nu ska jag i säng!

Lördag - Onsdag! IGEN!

Har varit kass på att blogga har mått som en hund i en brunn.
Lördagen gick segt 2 bakis gubbar här. Då passade jag på att låta Olle rocka loss på trumsetet! Han var så duktig , lyckades träffa ALLA trummor och symbaler samtidigt.
Söndag skulle jag på julbord till Utö med jobbet men jag hade feber och mådde skit.
Måndag sov jag bort nästan hela, sjukskrev mig.
Tisdag var jag med i skolan och det var som att vara på djurpark.
Onsdag  jag har skrivit papper på nya jobbet och den 13:de börjar jag! 
Nedan kan ni läsa mailet  jag skrev till  skolan efter min dag där

 
 
 
 
Hej Therese och er andra lärare jag träffat idag!
 
Känner att jag måste delge er mina reflektioner redan idag.
Jag måste säga att ni har ett ENORMT problem i denna klass.
 
Eleverna respekterar varken er, andra elever eller sig själva. Nästan varje lektion började med att 5- 10 min gick åt  till att få eleverna att ta av sig mössan, sitta på sin plats och att vara tysta.
På de lektioner som jag var med på idag var det MAX 6 elever som gjorde vad de skulle och blev tillsagda att göra.
Tiden gick åt till att få eleverna att vara tysta (åter igen), den röda tråden på lektionen fanns inte överhuvudtaget . Vilket inte var konstigt för det fanns ingen ro till det.  
 
Lärargenomgången i början av lektionerna avbröts HELA tiden av frågor, ta av mössan, sitt still. etc.
Varför inte införa att på genomgången ska inga frågor ställas. Kommer man inte ihåg vad man undrar över får man skriva ner och fråga efter genomgången. Det blir varken hackat eller malet som det är nu!
 
SO-lektionen var den som fungerade bäst men inte tillfredsställande.
 
Fokuset på alla lektioner låg på att hålla killarna lugna vilket inte lyckades överhuvudtaget. Tjejerna var lika störande som killarna vill jag påpeka.
När en lärare "körde ut" en elev från klassrummet så vägrade denna, det tog 5 min innan läraren OCH elevassistenten gav upp. Eleven var kvar hela lektionen. Ingen pondus och ingen respekt!
Istället för att använda handtaget på glasdörren till grupprummet så SPARKAR man upp dörren.
En elev (tjej) satt och gapade rätt ut efter halva lektionen , "-När slutar vi?" 2ggr/min
 
Hela dagen kändes som en stor maktkamp mellan lärare och elever.  Eleverna vann och det är de fullt medvetna om.
Om en avvisad elev ej går ut, FÅR ni inte lyfta ut vederbörande?
 
Elevassistenten, har han andra tider än eleverna? Om inte så undrar jag varför han kom försent till lektionerna. Det märker även eleverna.
 
Dessa elever behöver lärare som kan säga ifrån och har pondus. Då menar jag inte någon som gapar och skriker utan någon som står för det han/hon säger och genomför det också. Strama tyglar och handlingskraft. Mao ett tydligt ledarskap.
De behöver lära sig att om man inte ger respekt kan man heller inte få någon.
 
Att det har vuxit sig större än vad det var från början det förstår jag. Det är inte frågan om att 1-2 elever stör utan NÄSTAN alla är delaktiga i det. Det finns ingen arbetsro för någon. Det här är ju er arbetsplats och även elevernas. Just nu påminner det om ZOO. En minnesbild är att en elev helt utan förvarning biter en annan elev i armen med efterförljande kalabalik anno 1713.
 
Man känner sig väldigt frustrerad som förälder när man varit med en dag. Jag måste säga att den arbetssituationen som ni lärare har ej är acceptabel. Ej heller elevernas arbetssituation.  
 
Alla lärare har sagt att om sin lektion att "detta var en av de bättre lektionerna". Jag kan inte ens föreställa mig hur en lektion i fullständigt kaos ser ut. 
 
Snabb återkoppling med möte efter denna termin, direkt vid terminstart. 
 
Kan det inte vara bra med ett möte med elever, lärare och föräldrar tillsamans? 
Det kan inte finnas någon förälder som tillåter sitt barn uppföra sig på detta vis (jag vill inte tro det) . 
Om jag vill vara med på fler lektioner, kan jag bara dyka upp den dagen eller vill ni veta det i förväg? 
 

2 ggr julbord! Chaffis i kväll alltså!

Upp iväg med grabbs! Hem fika, Göran kom och började tapetsera. Blir skitfint. Ringde K-Rauta och frågade efter mina möbler som skulle komma igår. DE ÄR RESTADE , KOMMER 18 JANUARI! HALLLLLLLÅÅÅÅÅÅ! Trodde jag skulle brinna. Jag åkte dit och pratade med en väldigt trevlig och tillmötesgående personal vid namn Kerstin! Efter mycket OM och MEN så löste det sig, jag bytte färg till svart så gick det att TROLLA fram 2 set . Med massa knöl och tro det eller ej INTE ETT ENDA HÅRT ORD! Jag skötte mig exemplariskt, ifrågasatte bara hur de kan säga först att det är en lagervara sen att det är en beställningsvara , efter det ge mig ett leveransdatum och därefter säga att det är restnoterat. ? Allt löste sig iallafall, torsdag ska det komma ?? Vi får väl se , leverantören har också sagt att det fanns så vad kan gå fel? ALLT!
Hem och skjutsade hit och dit, badminton, julbord , handla mjölk etc etc. Birgitta och Linneá lämnade Alba här när de åkte till IKEA. Käkade med oss gjorde de sedan.
Åkte till stan och hämtade 2 fyllskallar.Chris, inte så farligt och BERNTE bra på röken! 
 Nu sova!

Torsdag! Början på något nytt!?

Ungarna iväg till plugget, musen kom 8.30 och satte fart. Slipade och målade, fint som snus! Alex kom hem, stannade tills rektorn hade pratat med klassen. Trött och mådde konstigt, JAg trodde inte riktigt på honom. MEN han var vaken kl 12 i natt och trött var han nog han sov i flera timmar på em. Ska gå imorgon om inget händer. Det hade varit lugnt i klassen idag fick vi mail om. Hoppas att det håller i sig. Handlat 11 skivor, lim, Tarkettmatta till toaletterna. Kommer att bli fint som attan.
Boppa handlade en present till sin bästa vän, jag skjutsade honom dit så han fick lämna den på hans födelsedag. FINA KILLAR JAG HAR! Den killen var ganska elak förut men Boppa och jag pratade om att han kanske var ledsen och ensam och DÄRFÖR var elak. Boppa pratade med honom och sa att han hellre ville vara kompis med honom än att bråka med honom. Killen blev GLAD, sedan dess är de Vänner. Bra Boppa! Glo lite på burken , imorgon tror jag att det blir tapetuppsättning . Kunder har det kommit också. Julen är NÄSTAN FULL i djur-rummet. Sov Gott!!

RSS 2.0