Berntes födelsedag!

Sov tills klockan vart 8.30, upp, Bernte iväg till klubbhuset och lämnade korv och lite annat. Hem frulle , satte fart att städa och sedan blev det match på Malteholmsskolans fotbollsplan. 0-5? Tråkigt för våra killar spelade BÄST, Brommapojkarna spelar så jäkla FULT! Filmar och slänger sig till höger och vänster för att få dommaren på sin sida. Fula tjyvnyp vid ICKE situationer. URK!
Ham och sen började firandet. Chrisse, Elin, Olle, Rille, Mikaela, Birgitta, Linnéa, Siv, Berit, Bosse och Denise kom , Chili blev det . KANONGOTT!! Nu sitter vi här och alla har åkt. Sova snart! GOD NATT: GRATTIS IGEN ÄLSKLING: Gaddningarna är från mig!! PUSS!!

Hämta hojen nyservad och fin!

Upp iväg med Boppa , städade och sen kom Bernte hem och vi tog hans hoj för att hämta min. Tog STOOOORA rundan hem, Sigtuna-Bro- Skälby! Kul som fan, käkade lunch på korvmojjen i Bro. Förberedde maten, iväg med Boppa i Bilen, Bernte. Jag tog hojen och kollade på träningen. Hem lagade klart maten och sedan tidigt i säng igen!

Service dag!

Uppe men det var inte lätt. Tror nog att jag sovit FÖR mycket, 9,5 timmar och jag är tröttare än jag brukar. Hade kunnat ligga kvar hur länge som helst!
Skjutsat killar och ätit frulle kaffe med mitt BAKADE bröd! Gott!
Nu ska jag försöka fixa på , funderar på att ta en sväng innan servicen, måste lämna kl 13.15 senast!
Åkte till Berntes jobb, iväg med hojen och sedan tillbaka till Binab för att vänta på att Bernte skulle jobba klart. Fikade med gubbsen. Hem iväg middag och badmintonträning. Sova! Tidigt trött!!

Onsdag!

Upp iväg , hem igen. Städade duschade . Åkte och storhandlade fan va tråkigt. Igår fick jag reda på en grej. Kul tycker jag . Vi får väl se hur det blir! Middag och bakade bröd samtidigt. Stack och kollade fotbollsträningen. Skjutsade ham Magnus och Elvis efter träningen. TRÄNAREN.
Killarna har duschat och Bernte också!
OLLE SITTER SJÄLV!!!!
SOVA!!

Tisdag fortsättning på galenskapen!

Upp och iväg med Boppa, hem en kopp kaffe sen var det bara att sätta fart! Sorterat städat hallen uppe, SKITIGT och alla papper i högar, det tar jag tag i sedan, måste komma någonvart känner jag. Kassen är full med papper som ska sorteras. Varför göpr jag inte som jag brukar, sätter in DIREKT och slänger det som inte behövs.
Toan är nästa projekt, ÄCKLIG är bara förnamnet. LÄNGTAR tills den dagen då den blir renoverad! Man har inte ens lust att sitta och klämma fast man måste. SKITER nog hellre i en hink!
Ja ja bara gilla läget! REN ska den bli iallafall NU! URK!
Klart här uppe, slängde i mig en omelett som mormor hade gjort, hann inte klart .Ett kundbesök kom emellan. Kaffe sen bara fortsätta, tog hand om all tvätt som var torr.
Gno på är det som gäller !
Leffe kom och fikade så det blev en kaffepaus! Städat klart mellanvåningen. SKÖNT!!! Nej, jäklarns har den äckliga toan kvar. Den tar jag imorgon! Sen källaren. Nu laga middag! Alex på träning och Boppa blir hämtad just nu!
Fikat och nu blir det sängen . TOKTRÖTT!!!!

Som vanligt igen!

Självklart Tatti! Men i vår familj får man betala själv när man jobbar och är vuxen så du kan få reseuppgifter och bara boka på då! 3 st till skulle vara kul!! 12/5-2012 Side Seven seas !

Har skjutsat killarna i spöregnet! Kaffe var gott och nu är jag i full gång med att byta alla sängkläder, tvätta och städa. MÅSTE ta tag i garderoberna, det går inte att hitta någonting ´att det behöver rensas!
Armen värker men det är bara att gilla läget, fattar inte var jag lagt min avlastare, Berntes bil kanske`?
Ska väl börja jobba på måndag, det blir inte bättre och jag har varken råd eller lust att gå hemma längre. Får börja och verkligen tänka på att inte överbelasta , hur det nu ska gå till. Men va fan, BARA GILLA LÄGET!

Alexanders rum färdigt, Andreas rum färdigt, Skjutsat och hämtat Andreas till och från trummorna. Nu är han på fotbollsträning. Alex sitter och gör läxor i köket. Varför är han så himla jobbig just nu STORA ATTITYDSPROBLEM!!! Spydig, tjaffsig, elak! Det jag fick höra när jag kom hem igår var . Du kan lika gärna åka bort igen , för du är inge snäll . Vi klarar oss bättre utan dig! TACK!!!
Undra vad det är som trycker honom. Sedan blev han ångerfull och låg i sängen och tittade på ett kort av mig och var ledsen. Pratade med honom men inte fick jag fram någonting.
Idag så kom han hem och var grinig, fick ovett igen och spydig attityd. TÄNKER INTE TA DET!

Fixa min egen garderob och sedan storstäda vårt sovrum står på tapeten.
Jag har hunnit klart delvis, Hallen och toan uppe kvar + vissa lådor och Berntes garderober!
Käkat Fläskfileé gryta med kantareller , himelskt gott!
NU har jag ordnat mina album på FEJJAN, så kan Sur Tatti och TJAT Katta bli nöjda, det tog mig 3 timmar TACK!! ;) och så försvann alla kommentarer, passade ju inte riktigt in längre!
Nu ska jag ner i duschen, fast klockan är 23.43 , kan ju inte lägga mig skitig i rena lakan ......eller?????? NÄ, det kan du inte ANNA JOHANSSON BRÄNNSTRÖM. NER MED DIG!!!!
Bäst att lyda när jag är så bestämd!

Hemåkardag!

Vaknade kl 8 har inte sovit så länge, hade svårt att somna. Tittade på klockan sista gången 01.40 . Upp, en kopp te sen ner och packade ihop och städade av. In i duschen och sen var alla klara. Rastade hundarna en sista gång och sedan in med folk och djur i bilen. Första stoppet, HUDIK för att tanka, sen Söderhamn för att ta en hamburgare. Därefter rullade det på till Vallentuna för att släppa morsan och Birgitta. Mormor och jag åkte vidare hem. Åkte 11.40 och anlände till Skälby 15.30 Ganska bra jobbat tycker jag. Bernte hade maten , nästan, klar. Käkade och packade upp. Bernte till jobbet och Chrisse, Elin , Olle och Monica stannade och morsade. INGEN PUSS AV OLLE , han sov och jag ville inte väcka honom. Vaknade till men var så nyvaken att jag lät bli. PUSS UNGE!!
Nu är det sova som gäller. Har bokat en resa till Turkland 12/5 2012 åker vi! YES! NU SOV GOTT!!

Lördag!

Vaknade till liv vid halv 8 , -1grad visade termometern på! Ut med Elsa som var nödig, sen frulle. Ska nog ta mig en tur i skogen nu för att kolla svamp, då blir kärringarna glada. Elsa och Rosa alltså! Vi får se om jag gör några fynd. Over & out!
Birger och jag hittade 1 korg full med trattisar. KUL, växte överallt, har aldrig hittat svamp häruppe. Birgitta tog stora varvet med hundarna hem och jag plockade lite blåbär åt mormor. Hon  fick rensa vilket hon ville. Lunch och efter den så tog vi en prommis med mormor till ödehuset som inte är öde längre! SATAN I GATAN va fint det blivit! Nyrenoverat och massor med blommor och grejs runtikring! Birgitta promenerade runt Stenbergs och jag släpade hem tanterna. Birgitta fick bära Rosa hon VÄGRADE att gå med henne, matteråtta!!!
Tog en fika och nu sitter vi här och glor!
Slappat sen tog syrran och jag en sväng runt byn i bilen. Ner till T**IME och handlade kaffe, GOTT!!
Spöat mormor i poker. Morsan provade på också fick vinna 2 ggr. Spelet alltså!
Sitter här nere och kucklar nu, snart sängen , hemkörning imorgon!!

Onsdag - Fredag!

Ja det började ju bra, hade glömt att ta med mig nyckel till Torpa. Bernte kom till JET macken vid Rotebroleden och lämnade den! Vilken tur då slapp jag att åka hem! Tack älskar dig!! Färden upp till Torpa gick kanon, 3 timmar tog det. Åkte upp till hsen och lastade av alla grejer och hundarna. Mormor stannade och passade huset och vi andra åkte ner och handlade. Pizza fick det bli, vin till det och sedan satt Birgitta och jag och kacklade tills klockan blev 1. Kom på att jag missat mitt modem, VA FAN!!!! Därav inget bloggande eller fejjansnack!!

Torsdag!
Trött som attan men upp och käka frulle och sen stack vi till Dollar Store, inte mycket att hänga i julgranen, har blivit dåligt tycker jag. Köpte med oss soppa och bröd hem och åt lunch. Efter så gick vi en prommis med hundarna och "ramlade" över massor med kantareller och trattisar. SVAMPMACKA fick det bli mums!!!!
Tog en biltur runt Norra Dellen och kollade på kalhygget.
Alla satte sig och läste och glodde på dumburken, jag gick ner till mitt. Gick i säng tidigt!

Fredag!
Vaknade av mig själv när klockan vart 7.30 låg kvar och drog mig tills klockan 8.15 SKÖNT!!!
Frulle, duschade och sen stack vi iväg till Tony, Brorsan har skaffat kåk som han renoverar i Korskroken eller Korskrogen vad det nu hette.
Tankade och handlade fika bröd på vägen dit. När vi kom fram var jag pinknödig så jag såg ubåtar, öppnade dörren lät den vara öppen , då sprang Elsa ut. Hon och Rosa är så små att de kommer in i kupén . In med henne i bakluckan igen, då smet Alba ut i stället. De andra hade väl tagit sig ut och jag sprang in och vråla TOA VART!!!! Höll på att göra i brallan. JAG HANN!!!! När jag kom ut igen hade alla klivit ut och stängt dörrarna. Hundarna var kvar i bilen. ROSA HADE LYCKATS TRYCKA NER LÅSKNAPPEN FRAMME, VART VAR NYCKLARNA TROR NI????? JO, I TÄNDNINGSLÅSET OCH BILEN LÅST!!

Till saken hör att när något sådant händer vill man INTE ha morsan med sig, hon kan inte klara problem utan blir SKITDUM!!!! Inte nog med att vi stod där som fån utan vi hade henne också att tackla! Trodde jag skulle gå upp i atomer. Brukar ALDRIG lämna nycklarna i bilen men tänkte inte klart med allt skvalpande i öronen.
Vi ringde assistanckåren och frågade om de kunde hjälpa oss. Vi har köpt en sån säker och svår bil att ta sig in i så NEJ, det kunde de inte. Antingen knacka en ruta eller RESERVNYCKEL! KUL , den bor i SKÄLBY!!!!
Ringde till Bernte , han bara suckade och jaha, vi löser det . Han började lite fel så jag tände på alla arton inte du också det räcker med morsan. Bernte är ALDRIG OMÖJLIG, honom kan jag lita på ALLTID!!!!
Vi behövde bara lösa problemet med djur hit och djur dit. Efter mycket om och men så kom han på att vi har 2 duktiga killar. HAHAHAHAHAHA ingen av oss hade tänkt på att de skulle fixa det som behövdes. Sagt och gjort.

Vi packade in oss alla i Tonys Skåpbil, Birgitta och jag + ALBA i skåpet , KOLSVART!!! Mormor och morsan i bilen . Åkte till Torpa slängde av de andra sen fortsatte jag och Tony till Tönnebro där Bernte anlände 2 min efter oss. ÄLSKAR DIG MIN FINA MAN!!!! Han hade med sig reserven och mitt modem som jag också glömde hemma. DET GÅR INGET BRA FÖR MIG JUST NU!!!!

Vände och åkte till Tony igen efter en kopp kaffe. Hundarna hade det inte gått någon nöd på och in i bilen kom jag. Stannade och tittade på huset i LUGN OCH RO. Skitfint!!!! Ska lägga in bilder när jag orkar! HAN ÄR DUKTIG TONY, jättefint har han gjort. Till Torpa , käkade och sen har Birgitta och jag suttit och snackat skit.

I allt detta så kan jag säga att den som tyckt att det varit ett äventyr, är MORMOR, det är bara gilla läget så hon!!!! hahahahaha Så skön, hon hade nog velat åka i skåpet hon också! NU SOVA!!!!ZZZzzzz..........

Onsdag!



Mässing = Jag
Calimero = morfar
Vad tulle jag säga nu igen? = mitt favvo uttryck som liten
Trettiåttatrollsextrettitrå=det första telefonnummer som jag kunde fast inte siffrorna utan hur det lät när mormor svarade i telefon=mormor
Allt sammanknutet som det ska vara!
-Va tulle jag säga nu igen , sa jag när Kerstin frågade , -Vill du ta denna Bernte Brännström............. min släkt förstod men inte Berntes. Frågade mormor och jag fick säga NEJ, bara för att se reaktionen men det FICK jag inte. Vad tulle...... fick jag säga!!
Mässing var det Gör-Han som kallade mig först och gör det än idag!




Har sovit skitdåligt, drömde att jag var sjuk och låg i en lägenhet någonstans, någon kommer ej ihåg vem skulle hämta något åt mig. Det BLÅSET som sjutton ute och jag var rädd att personen skulle försvinna. ORKAN var det!
Svårt att skaka av sig sådana drömmar.
Nu har jag skjutsat Boppa och Alex har gått iväg till plugget. Jag ska städa av och sedan packa, vi , jag ,mormor, Birgitta och Morsan far till Torpa idag!
Ska bli både och ! Hoppas att Marie hör utav sig eller att jag får tag på brorsan själv. Inga mördarbakterier eller blodförgiftning TACK! Håller alla tummar jag har! Fan vad jag tycker att det är jobbigt när någon är sjuk! *Inte direkt någon förkylning precis!
Nä, sätta fart tror jag.
Städat det jag hade lust till, duschat och nu packa bilen. Tar med mig kärringarna upp, Elsa och Rosa. Wirre och Rocks får vara hemma. Någon rättvisa får det lov att vara. De är ju med på somrarna ensamma så nu är det kärringarnas tur!
Klockan är bara 10.30 och jag är färdig att rulla, tålamod är inte min starkaste gren måste jag hålla med om. Kan ju inte åka förrän Birgitta kommer från jobbet, bara gilla läget!

Onsdag - Tisdag!

Har varken haft tid eller ork att blogga.
Bernte och jag var i Torpa och fixade lite nytt bläck på kroppen, skönt att komma iväg.
Lördag var jag i Gurra och var barnis till världens finaste Olle! KANONKUL!!!!
Såg till att Poppe kom in till sjukan, Svullet ben och skyhög feber. ROSFEBER!! INTE BRA. Idag tis, ligger han kvar ännu och det är inte bättre. Feber nu igen på kvällen trots antibiotika! Känns jobbigt! Ibland önskar jag att jag inte visste så mycket om sådant. Får så mycket tankar i hövve som är jobbiga att sortera.
Imorgon ska jag till Torpa igen, kändes skönt och kul men nu med brorsan på sjukan känns det så där! Skulle vilja vara nära men det går fort hem. Hoppas att det är bättre imorgon bitti ! Ska försöka att sova, FAN FAN FAN!!!

Depp!!

Vaknade och mådde lite illa. Tog det vänstra före det högra och satte fart! INGEN ORK!!! Städade och ut och planterade blommorna. Allt var klart kl 13 jag började kl 8 fattar inte varför jag inte har ork! ?? Höst depp eller något på G i kroppen? Reaktion på VOLTAREN eller?? Hämtade Boppa, skjutsade Alex, lagade mat, Bernte körde sopor och sen åkte han och hämtade hö på Ekerö! Skönt så var det klart! Nu ska jag ner i duschen, och sen svimma i sängen! Imorgon ska Bernte och jag till TORPA!! Hoppas på en bättre dag! HÄPP!!

Må(illa)ndag!

Vaknade och mår fortfarande illa, Iväg med Boppa till plugget, känns som att jag ska kräkas hela tiden. Städade och sen ut för att göra rent i burarna, jag orkade bara 4 st. Grinfärdig och grina på riktigt hela dagen. PISS!!!! Mikaela kom en sväng hon hade varit på Gina och bytt en tröja, 2marsvin gick hem, Mikaela kom tillbaka efter läkaren. Bernte hem , jag mår illa . Morsan ringer och undrar vad det är . Hon hade läst i fass och kollat lite om VOLTAREN!! Illamående , värk i magen , diarre, magsår framkallande. JAG LÄGGER NER!!!! Inte nog med att jag inte kan göra något, ska jag må illa hela tiden och ha ont i magen så skiter jag hellre i det. Tycker ändå inte att det hjälper. Magsår har jag redan haft så NEJ TACK!!
Sjutsat och hämtat Boppa från träningen, Pratade med Tatti i morse, Katta i kväll och syrran ikväll. Middag , nu duschat och dags att kvarta ! SOV GOTT!!

Grillfest nr 2

Upp tidigt för att rodda allt som vi inte hunnit med innan. Killarna till Mikaela och Rille, kl 16 kom folket! KUL KUL KUL!!!!! Måste träffa folk oftare det är riktigt roligt! 02.00 åkte de sista hem,
SÖNDAG blev en slödag! Inte gjort mycket, killarna kom hem och vi har städat av efter kvällen innan. Hyrde 2 filmer som vi glott på ikväll, en skitfilm och en ok film! Nu sova ! Häpp!!

Begravning i Transtrand . LARS kusin till Bernte R.I.P

8.00- 21.30 var vi borta från hemmet , allt har gått bra. Siv, Berit , Bernte och jag var det som åkte. Morsan och farsan här och passade mormor och killarna. MILO fyller år idag och morsan och farsan har 45-årig bdag!
Orkar inte skriva mer här har ni en historia!! 

 

En gammal man bor ensam på en gård. Han skriver till sin enda son, Petter, som avtjänar ett fängelsestraff.

'Min käre son Petter!
Jag mår inte så bra nu för tiden. Jag orkar nog inte sätta potatis i år.
Jag börjar att bli för gammal för att vända potatislandet med spade, även om det inte är så stort.

Jag önskar att du var här. Du skulle ha ordnat det där på ett kick.
Hälsningar Pappa'

En dryg vecka senare får bonden detta svar:

'Kära pappa!
Du får på inga villkor gräva i potatislandet, för det var där jag grävde ner liken.
Hälsningar Petter'



Nästa morgon väller det in poliser och kriminalare m m på gården. De
gräver upp hela landet men finner inte några lik eller benrester!

De ber bonden om ursäkt och drar iväg.

Några dagar senare mottar bonden ett nytt brev från sin son:

'Kära pappa,'
Nu kan du sätta potatisen i jorden. Det var det bästa jag kunde åstadkomma här inifrån.
Hälsningar Petter

 

 

Ha en Riktigt Trevlig Helg!

Anna


Samma lika igen!

Vaknade upp hemma, första natten hemma sover jag alltid "light" Vet inte riktigt vart jag befinner mig!
Upp iallafall och iväg med Boppa till plugget, fick tid kl 11.00 på VC städa lite innan och sen efter så blir det till att förbereda massa grejs inför morgondagen och inför lördagen! Killarna ska vara hos Rille och Mikaela på lördag och imorgon kommer morsan hit och håller ställningarna. Vi , jag, Bernte, Berit och Siv ska åka T.O.R till Transtrand på begravning. Berntes och Berits kusin som var yngre än Bernte har mulat i MILANO på sin födelsedag! Startade massa tankar hos vissa! Han bara föll ihop död på gatan under en promenad på stan! ? Jobbigt läge!
Nä dags att sätta fart, städningen nere klar , bara övervåningen och källaren kvar!

DENNA HITTADE THEO I HALLEN!!!!


PÅ VÄG HEM, Stannade och fick lite luft!

KÖRT FÖR CHRISSES DEL DÅ; HOJKORT NÄSTA?

Läkaren sjukskrev mig till den 22/9 ska försöka få tag på en sjukgymnast med TIDER!!! Finns inga !??
Var med Alex på träningen och kollade, skitduktig, kämpar järnet!
Softat och nu är det sängen, åker tidigt imorgon! HÄPP!!

RSS 2.0